Cseke Attila: Bugetul pentru oncologie a crescut cu 264% în cinci ani, numărul pacienţilor cu 16%

cseke-attila
cseke-attila

Bugetul pentru programul de oncologie a crescut, între 2006 - 2011, cu 264%, în timp ce numărul de pacienţi cu doar 16%, iar cel de diabet cu 215% faţă de o creştere de 34% a numărului de pacienţi, astfel că noile măsuri vin doar ca să reglementeze consumul, a spus Cseke Attila.

"Programul de Oncologie a înregistrat în intervalul 2006-2011 o creştere bugetară de 264%, în timp ce numărul de pacienţi a crescut doar cu 16%. Programul de Diabet a fost buget în ultimii 5 ani în creştere cu 215%, faţă de o creştere de 34% la pacienţi. Nu vrem să tăiem medicamente, cum induc anumite persoane, Ministerul Sănătăţii urmăreşte limitarea la un anumit consum", a declarat, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, proiectele urmăresc şi o economie de buget care, împreună cu rectificarea, să poată asigura sustenabilitatea acestora.

"Aici problema este simplă. Se pune întrebarea: Ce alegem între interesul pacientului şi profitul comercial al unor societăţi? Eu înţeleg necesitatea profitului în cazul firmelor de medicamente şi îl susţin, dar între interesul firmelor şi cel al pacientului, eu cred că orice ministru ar alege varianta a doua. Alegerea mea este clară în acest sens, am ales interesul pacientului şi reprezentanţii ARPIM ştiu acest lucru", a spus ministrul.

Cseke Attila a adăugat că a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţii ARPIM, care au acceptat unele măsuri.

Potrivit ministrului Sănătăţii, ministerul are două proiecte în dezbatere publică.

"Este bine că toată lumea îşi dă cu părerea, sper sa fie contructiv acest schimb de opinii, dar îi invit pe toţi să se aşeze la masa discuţiilor şi, în primul rând să fie de partea ministrului în ceea ce priveşte interesul pentru pacient", a subliniat Cseke Attila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel