CSM a luat act de raportul Inspecţiei Judiciare întocmit după verificările efectuate la SIIJ în 'cazul Timmermans'

Secţia pentru procurori a CSM a luat act, marţi, de raportul Inspecţiei Judiciare întocmit în urma verificărilor efectuate la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie în 'cazul Timmermans'.

'Secţia pentru procurori (...) a luat act de Raportul Inspecţiei Judiciare nr.19 - 2355, efectuat la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, având ca obiect 'verificarea respectării dispoziţiilor legale şi regulamentare în ceea ce priveşte înregistrarea şi soluţionarea cauzei penale având ca obiect plângerea domnului Frans Timmermans, prim vicepreşedinte al Comisiei Europene, se arată în ordinea de zi soluţionată.

Secţia pentru procurori a CSM a hotărât, pe 4 aprilie, sesizarea Inspecţiei Judiciare privind respectarea dispoziţiilor legale şi regulamentare în înregistrarea şi soluţionarea dosarului având ca obiect plângerea formulată împotriva lui Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene. Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie a dispus, la sfârşitul lunii martie, clasarea dosarului care-l viza, printre alţii, pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 27 martie 2019, în dosarul penal denumit generic 'Timmermans', clasarea cauzei sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 Cod penal, fals intelectual, prevăzut de art. 321 Cod penal, comunicarea de informaţii false, prevăzută de art. 404 Cod penal şi constituirea unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 Cod penal, întrucât s-a stabilit că nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor, se arată într-un comunicat de presă.

În ianuarie, Lumea Justiţiei a formulat un denunţ împotriva lui Frans Timmermans, comisarului european Vera Jourova, şefei Reprezentanţei CE în România, Angela Cristea, şi procurorului general Augustin Lazăr pentru constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informaţii false, toate în legătură cu falsificarea Raportului MCV.

În plângerea Luju.ro se arăta că Raportul MCV a fost întocmit prin alterarea unor fapte sau împrejurări, prin omisiunea de a insera date şi împrejurări esenţiale în legătură directă cu obiectivele MCV, precum şi folosirea de tehnici infracţionale de distorsionare a realităţii şi adevărului despre starea justiţiei în România, în scopul folosirii raportului împotriva intereselor statului român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel