Consiliul Superior al Magistraturii a reacționat privind adoptarea de către Guvernul României a unei hotărâri de guvern „pentru desecretizarea arhivei SIPA”.
"Consiliul Superior al Magistraturii nu are cunoştinţă, până la acest moment, de conţinutul Hotărârii de Guvern la care se face referire în spaţiul public.
Consiliul Superior al Magistraturii confirmă, în legătură cu această temă, primirea de la Ministerul Justiţiei, în data de 27 iulie 2016, a unui proiect de Hotărâre de guvern privind unele măsuri referitoare la arhiva fostei Direcţii Generale de Protecţie şi Anticorupţie, pentru formularea de eventuale observaţii şi propuneri,aceasta fiind, dealtfel, singura solicitare adresată Consiliului de către Ministerul Justiţiei.
Având în vedere numeroasele aspecte tehnice propuse a fi reglementate prin proiect, la data de 18 octombrie 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât amânarea discutării punctului de vedere al direcţiei de specialitate din cadrul Consiliului referitor la proiectul de hotărâre a Guvernului privind unele măsuri referitoare la arhiva fostei Direcţii Generale de Protecţie şi Anticorupţie, pentru a fi analizat concomitent cu punctele de vedere ce urmau a fi exprimate de asociaţiile magistraţilor.
În absenţa unei solicitări din partea Ministerului Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii nu a comunicat un punct de vedere instituţional privitor la proiectul Hotărârii de guvern în forma adoptată azi, 31 mai 2017.
[citeste si]
Referitor la problematica arhivei SIPA, reamintim că, la data de 16 mai 2017, Plenul Consiliului a hotărât transmiterea unei solicitări către Ministerul Justiției în legătură cu situaţia arhivei Serviciului Independent de Protecţie şi Anticorupţie (SIPA) [...accesează] în raport de care Consiliul nu a primit, până la acest moment, niciun răspuns.
În absenţa unor comunicări instituţionale de dată recentă între Consiliul Superior al Magistraturii şi Ministerul Justiţiei pe această temă şi, indiferent de gradul de acurateţe a informaţiei privind comisia de inventariere prevăzută prin această hotărâre de guvern, Consiliul apreciază ca fiind absolut necesar ca din această comisie să facă parte şi un reprezentant al Consiliului Superior al Magistraturii", a transmis CSM.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News