Csoma Botond (UDMR): Se conturează o dată a alegerilor prezidenţiale în luna noiembrie

Csoma Botond, liderul deputaților UDMR, spune că cel mai probabil alegerile prezidențiale vor avea loc în noiembrie.

După întâlnirea de la Palatul Victoria, Csoma Botond, liderul UDMR din Camera Deputaților, a precizat că în prezent se conturează o dată a alegerilor prezidențiale pentru luna noiembrie.

„Am înţeles că liberalii vor cât mai târziu, deci spre noiembrie, eu cred că se conturează o dată a alegerilor prezidenţiale în luna noiembrie, cel puţin această concluzie am tras eu“, a spus Csoma Botond la Prima News.

Organizarea alegerilor prezidențiale în noiembrie s-ar plia și pe proiectul legislativ al UDMR, care prevedea ca alegerile să fie organizate cu maxim 90 de zile înainte de încheierea mandatului actualului preşedinte

„Am fi putut să avem şi noi un sistem similar. Noi am propus în octombrie pentru că ar fi fost în aceeaşi idee a proiectului de lege“, a mai zis Csoma Botond.

De asemenea, el a specificat că UDMR nu dorește suprapunerea alegerilor prezidențiale pe alegerile parlamentare, însă a precizat că acest lucru este posibil și rămâne la latitudinea coaliției de guvernare.

„S-ar putea. Ar fi o prostie, dar s-ar putea, nu pot să exclud. Tot în coaliţie vor trebui să decidă pentru că această coaliţie are majoritate“, a mai zis liderul deputaților UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel