CT Popescu: Băsescu are interesul să nu se aplice referendumul și să mențină tensiunea în USL

Atacul dur al lui Traian Băsescu la adresa USL demonstrează că președintele a intrat în campania electorală, încercând prin orice mijloace să mențină tensiunea la nivelul coaliției de guvernare. Referitor la vizita doamnei Nuland în România, CT Popescu este  de părere că președinte Băsescu "exagerează, pentru că are tot interesul să depuncteze în bătălia politică cu USL și, în primul rând, cu Victor Ponta".

"E firesc ca domnul Băsescu să-și susțină referendumul din 2009, să presupună că judecătorii de la Curtea Constituțională nu vor permite un proiect de constituție care să nu țină seama de acest referendum. Domnul Băsescu are interesul să  nu se aplice acest referendum, să nu dea un rezultat, să nu treacă, pentru că asta menține tensiunea din interiorul USL, iar domnul Băsescu este interesat de așa ceva", a declarat CT Popescu la RTV.

Senior-editorul Gândul este de părere că nu acest lucru i s-a părut cel mai important în discursul lui Traian Băsescu. Acesta este de părere că "importantă este propunerea domnului președinte de vânzare a terenurilor către străini. Acolo, dânsul propune un principiu  echitabil, care păstrează și principiile liberalismului economic, comercial. Și anume, dacă o țară are interdicție de cumpărare a terenurilor de către străini pe teritoriul ei să nu poată cumpăra în România. Dacă Ungaria permite cumpărarea doar a unui hectar de pământ de către un cetățean străin, în România să nu poată cumpăra un cetățean al Ungariei decât un hectar, și așa mai departe. Mi se pare o propunere rațională la care trebuie meditat.

În ceea ce privește vizita doamnei Nuland în România, firește că domnul Băsescu exagerează, pentru că are tot interesul să depuncteze în bătălia politică cu USL și, în primul rând, cu Victor Ponta, vorbind de marginea prăpastiei, suntem la un pas de izolarea pe termen lung a României. Nu este cazul de așa ceva, dar sancțiuni economice, financiare pe care atât Washington-ul, cât și Bruxelles-ul le pot aplica României sunt o realitate pentru că ne aflăm  în  niște structuri în care am intrat de bunăvoie. Dincolo de ce spune domnul Băsescu, este o realitate faptul că doamna Nuland nu a venit în România ca să sărbătorim împreună 10 ani de când am intrat în NATO, nu a venit să celebrăm ceva.

Dânsa a venit în calitate de reprezentant  al SUA, și nu era nicio înjosire pentru Victor Ponta să se întâlnească cu reprezentantul guvernului american", a declarat CT Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel