Politica românească este lipsită de reprezentanți creditabili din punct de vedere politic, moral și uman, fapt ce motivează absența unei anumite părți din electorat de la urne, a explicat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, luni seară la România TV, precizând că judecătorii Curții Constituționale, teoretic, ar putea valida referendumul, dacă în decizia lor ar ține seama de boicotul PDL. ”CCR poate fi izvor de drept, poate să dea o hotărâre care după aceeea să fie invocată în anii următori”, a declarat Cristian Tudor Popescu.
Criticând toate justificările USL, de tipul caniculă, în legătură cu absența electoratului de la urne, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a arătat că "Dacă astă iarnă s-a putut sta la -15 grade să se manifesteze împotriva lui Băsescu, se putea veni şi acum. Există o singură explicaţie, nici boicotul nu rezolvă problema, a fost o manevră nedemocratică, care va avea urmări nocive pe termen lung. E bine să îşi facă analiză fiecare partid implicat", a sugerat jurnalistul tutroro factorilor politici.
În legătură cu așteptata decizie a CCR privind votul din 29 iulie, Cristian Tudor Popescu a precizat că este puțin probabil ca judecătorii să dea alt verdict decât acela de invalidare, însă, dacă instituția vrea să fie un ”izvor de drept”, poate să țină seama în decizia ei de faptul că hotărârea Curţii privind cvorumul a fost alterată profund în spiritul ei, prin boicotul PDL.
"Teoretic, CCR poate fi izvor de drept, poate să dea o hotărâre care după aceeea să fie invocată în anii următori. Poate să ţină seama de pildă de boicot, de faptul ca hotărârea Curţii privind cvorumul a fost alterată profund în spiritul ei, pentru că spiritul acelei hotărâri de cvorum era să nu fie demis preşedintele cu prea puţini oameni veniţi la vot, să fie cât mai mulţi. Ori boicotul este îndreptat exact împotriva acestui spririt al hotărârii CCR. E puţin probabil că CCR va da alt verdict decât cel al invalidarii referendumului, dar teoretic CCR poate fi izvor de drept în cazul de faţă", a arătat jurnalistul, explicând și o parte din motivele pentru care românii nu au venit în număr mai mare la urne.
"Sunt mai multe categorii de oameni care nu vin la vot, tocmai pe această imposibilitate de a diferenţia se bazează strategia perversă a lui Traian Băsescu şi a PDL-ului. Sunt printre ele tot felul de oameni care ard gazul, taie frunza la câini, tot felul de şmecheraşi şi de pisi, pe care nu îi interesează ...sunt însă şi oameni inteligenţi care nu vin la vot pentru că nu găsesc niciun fel de reper în acest bestiar, capitală a infernului, în viaţa politică", a precizat CTP, amintind că el a luat decizia de a vota, atunci când PDL și Traian Băsescu au hotărât boicotul referendumului.
"Eu nu văd niciun politician creditabil din punct de vedere politic, moral şi uman. Uitaţi-vă la aceste trei personaje din fruntea ţării, i-am numit "preşedintele Masă Verde - pe Băsescu, Plagiatorul Ponta şi Fanfaronul Crin Antonescu". Îi înţeleg pe aceştia care au lipsit de la vot", a mai spus CTP.
Jurnalistul a criticat, de asemenea, și comportamentul ”iresponsabil” al președintelui interimar Crin Antonescu când a transformat disputele politice într-o luptă personală cu Traian Băsescu, de genul "ori tu, ori eu", ca în serialul "Nemuritorul": ”A-ţi lăsa partidul după acest referendum înseamnă o centrare a lui Antonescu pe propria persoană, nu e în regulă pentru cineva care conduce un partid", a spus Cristian Tudor Popescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News