Odată cu sezonul rece, nivelul de umiditate din casă crește, ceea ce poate provoca formarea mucegaiului, care este un pericol pentru sănătate.
De obicei, în perioadele mai reci ale anului, pentru a depăși această problemă, multe persoane folosesc dezumidificatoare, care reduc parțial nivelul de umiditate din încăperi.
În realitate, pentru a combate umiditatea poți adopta și un alt remediu, mult mai ieftin și mai rapid. Tot ce trebuie să faci este să obții ai două ingrediente, cu care vei elimina complet umiditatea din casa ta. Află cum să o faci acum!
Dacă faceți acest lucru, toată murdăria va ieși imediat din mașina de spălat. O metodă eficientă!
Pentru a combate umiditatea din casa, îți recomandăm să faci un altfel de dezumidificator. Tot ce trebuie să faci este să iei două ingrediente: 500 grame de sare grunjoasă de bucătărie și 2 plicuri de ceai aromat.
Pentru început, taie pătrate de dimensiuni medii dintr-o pungă de plastic. Ulterior, ia două borcane de sticlă și toarnă înăuntru câte 250 grame de de sare și câte un pliculeț de ceai. Poți adăuga și câteva picături de ulei esențial dacă dorești.
Petele galbene de pe obiectele sanitare vor dispărea fără urmă: ai nevoie de un produs din cămară
În acest moment, acoperă borcanele cu pătratele de pungă și fixează-le cu bandă elastică. Lasă deoparte borcanele cel puțin 3 zile. Nu uita să agiți periodic borcanele. Dacă preferi, în loc de pungi de plastic, poți folosi și bucăți de pânză pentru a închide borcanele. Iată cum, în doar câțiva pași ai creat un dezumidificator ieftin pentru casa ta.
Unde se pun borcanele
Pentru a contracara mai bine umiditate, poți așeza borcanele în diverse zone din casă pentru rezultat optim. De exemplu, le poți pune în baie, deoarece este una dintre camerele din casă în care este mai probabil apare umiditatea.
Le poți amplasa și în alte încăperi ale casei, precum bucătărie, sufragerie sau dormitoare. Pe lângă faptul că sunt un remediu excelent împotriva umidității, sunt utile și pentru parfumarea încăperilor și combaterea mirosurilor neplăcute.
Pune frunze de dafin în frigider. Iată de ce trebuie să o faci
Te sfătuim să așezi borcanele și în fața ferestrelor, mai ales seara. Borcanele rezistente la umezeală sunt perfecte și pentru hainele ude. Le poți pune lângă rufele spălate pentru a le usca mai bine.
Ați găsit în magazin un pulover potrivit, care este perfect moale și pufos? După ce l-ai cumpărat și l-ai spălat, acesta nu mai este la fel de bun ca înainte. Sau poate l-ai spălat și purtat de câteva ori și ai observat că începe să-și piardă acea moliciune pentru care l-ai cumpărat?
Oricum, nu este niciodată plăcut când haina ta preferată își pierde moliciunea. Cu toate acestea, există trucuri pe care le poți aplica pentru a preveni acest lucru.
Deși țesăturile se schimbă după ce au fost purtate și spălate de mai multe ori, îngrijirea adecvată a puloverelor poate reduce uzura și prelungi perioada de valabilitate a acestora.
Folosește detergentul potrivit. Dacă vrei ca puloverul tău preferat să rămână moale și să reziste mai mult, ar trebui să folosești un detergent de rufe blând.
Îndepărtează petele corect. Majoritatea produselor de îndepărtare a petelor sunt dure și pot deteriora materialul atunci când pata este îndepărtată. În loc să utilizezi produse de curățare dure, încearcă ingrediente naturale. Acestea sunt mult mai sigure pentru pulovere, iar majoritatea funcționează chiar mai bine decât agenții de îndepărtare a petelor de pe piață.
Secretul unei băi strălucitoare și igienizate în doar câteva minute! Iată ce trebuie să faci
Nu folosi balsam. Balsamurile de rufe se pot acumula pe țesături și le pot înăspri. De asemenea, balsamul de rufe poate deteriora țesuturile așa că cel mai bine este să le eviți.
Întoarce puloverul pe dos înainte de spălare. Întoarce puloverul pe dos înainte de a-l pune în mașina de spălat. Acest lucru ajută la protejarea părții exterioare a articolelor de îmbrăcăminte împotriva deteriorărilor, care pot apărea în timpul ciclului de spălare. Când speli hanorace, asigură-te că le închizi fermoarul.
Rulează o clătire suplimentară. De obicei, cu toții dorim să economisim apa. Dar când vine vorba despre moliciunea puloverului, este nevoie de un ciclu suplimentar de clătire, care va îndepărta orice urmă de detergent din pulover.
Dacă ai un cuptor cu microunde, trebuie să faci acest lucru. Este important pentru sănătatea ta
Usucă hainele la aer. Pare o modalitate excelentă și rapidă să usuci hainele în uscător, dar acesta nu vor rămâne moi și pufoase. Uscarea hainelor la aer este o opțiune mult mai bună, iar țesăturile vor rămâne moi și pufoase mai mult timp.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu