Căpșunele sunt cele mai iubite fructe, pline de valori nutritive. Au proprietăți diuretice, antiinflamatorii și protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi.
De asemenea, sunt bogate în vitamina C, acid folic, magneziu, potasiu, vitaminele B5 și B6, magneziu, roflavină, flavonoide și mulți antioxidanți. Potrivit cercetătorilor, cu cât căpșuna este mai roșie, cu atât este mai mare numărul de antioxidanți concentrați în ea.
Înghețată cremoasă, făcută în casă. Un desert răcoros și incredibil de delicios, din două banane
Astăzi vă vom spune un secret de care, probabil, nu ai auzit vreodată. După ce speli căpșunele, ar trebui să le usuci bine. Și asta nu înseamnă doar să le împachetezi în hârtie absorbantă, deoarece chiar și cea mai mică cantitate din apă poate favoriza degradarea mai rapidă a căpșunilor.
Tot ce trebuie să faci este să le usuci timp de 30 de secunde cu un uscător de păr. Această acțiune le împiedică să se înmoaie și să se strice, așa că încearcă acest truc cât mai curând posibil.
Știați că căpșunele pot rezista până la o săptămână în frigider, dacă sunt păstrate corespunzător? Aceste fructe de sezon sunt dulci și aromate, fiind preferate de foarte multe persoane. Iată deci câteva sfaturi pentru a ne bucura de ele mai mult timp.
În acest articol veți afla ce puteți face ca căpșunele să rămână proaspete mai mult timp.
În primul rând, căpșunele cumpărate trebuie să fie proaspete, deoarece doar ele pot fi păstrate mult timp. În caz contrar, niciun truc nu va ajuta.
Fiecare căpșuna trebuie să fie intactă, fără semne de degradare și aibă frunze verzi și proaspete. Dacă urmează să depozitați căpșunele în frigider, îndepărtați fructele stricate și pe cele care încep să se deterioreze.
Căpșunele proaspete trebuie spălate doar înainte de a fi mâncate sau procesate, dar nu înainte de a fi păstrate la frigider.
Apropo, trebuie să depozitați căpșunele în recipiente largi și puțin adânci, astfel încât fructele să nu se apese unele pe altele.
Puteți crește termenul de valabilitate al căpșunelor dacă, înainte de a le transfera în recipiente, înmuiați fructele, timp de 3-5 minute, într-o soluție de oțet cu apă: 1 lingură de oțet de struguri sau de mere la 1 litru de apă.
Nu arunca resturile de săpun: le poți recicla cu succes și crea arome noi
În cazul în care căpșunele sunt umede, mai întâi se usucă cu prosop de hârtie care va absorbi umezeala.
Congelați căpșunile coapte, care au o consistența fermă. Atunci când o căpșună începe să se strice sau devine moale, congelarea nu-i va face nici un bine. Căpșunile coapte de culoare roșie aprinsă vor fi mai bine conservate. Căpșunele cu urme de mucegai trebuie aruncate în grădină, unde se vor transforma în îngrășământ.
Căpșunele care urmează să fie congelate se stropesc cu îndulcitor sau sirop de zahăr și se așează într-o pungă de plastic. Atenție, fructele se decongelează la temperatura din frigider, nu la cea a camerei.
Căpșunele sunt foarte gustoase și au puține calorii. Aproximativ 150 de grame de căpșuni conțin doar 50 de calorii.
Bogate în vitamine, au o mulțime de vitamine precum C, E, B1, B2, B6, K, PP, conțin și acid folic, fier, calciu, magneziu si fibre, care ajuta în procesul de digestie. Mai mult, problemele legate de constipație pot fi înlăturate printr-un consum de căpșuni, relatează sfatulmedicului.ro.
Gogoși dietetice, fără făină și fără zahăr. Sunt atât de bune încât le vei coace mereu
De asemenea, căpșunile conțin o substanță numita antocianină, responsabila de stimularea arderii depunerilor de grăsime. Antioxidanții din căpșuni pot ajuta la prevenirea cataractei, o afecțiune care, în stadii evoluate, poate cauza orbire. De asemenea, fiind bogate în vitamina C, acestea au rolul de a întări corneea și retina ochiului. Totodată, căpșunile conțin și alți antioxidanți care îndepărtează rapid radicalii liberi și neutralizează potențialele efecte negative pe care le pot avea asupra celulelor din organism.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu