Cu cât se vinde bancnota de 100 de lei cu chipul lui Bălcescu, în 2023

foto: OLX
foto: OLX

Bancnota de 100 de lei din 1966, imprimată cu portretul lui Nicolae Bălcescu, se vinde pe bani frumoşi în 2023! Iată la ce preţ e listată în online cea mai cunoscută bancnotă de pe vremea lui Ceaușescu.

Una dintre cele mai cunoscute şi longevive bancnote din istoria României este cea albastră de 100 de lei emisă pentru prima dată în 1966. Cei care încă o mai au acasă se pot considera norocoși. De ce? Pentru că  azi costă o avere!

În ultimii ani a sporit interesul colecționarilor de obiecte vechi şi monede şi bancnote scoase din uz.Unii chiar sunt dispuși să scoată din buzunar sume uriașe pentru a cumpăra bani vechi. Iar dacă mai sunt şi nostalgici după fostul regim comunist, nu au nicio problemă să plătească oricât pe obiecte care să le aducă aminte de tinereţe, inclusiv faimoasa bancnotă cu Bălcescu.

În România, platformele de vânzări abundă în anunțuri postate de cei care scot la vânzare bani din comunism. De exemplu, o bancnotă de 100 de lei din anul 1966 este vândută de un bărbat din Oradea contra unei sume uriaşe. Mai exact... 1000 de lei. Şi nu e singurul anunţ în care se cer atât de mulţi bani.

Iată cum sună unul din sutele de anunţuri:

„Bancnotă 100 de lei din anul 1966, în stare foarte bună, predare doar în Oradea, nu trimit prin poștă.”

Altcineva a postat un anunț interesant, spunând că deține o monedă de 1 leu din anul 1966 pe care vrea să o vândă cât mai repede. Acesta  a cerut suma de nici mai mult nici mai puţin decât... 5.000 de lei, moneda fiind una destul de rară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel