Gătitul cărnii poate crea uneori surprize. Încercăm să gătim o friptură fragedă și suculentă, dar rezultatul este invers: carnea este uscată și arsă.
Pentru a obține o friptură fragedă este important să alegem bucata de carne potrivită. Nu toate tipurile de carne se gătesc la fel. Dacă vrem o carne digerabilă, fragedă și bogată în fier, cea de curcan ne-ar putea satisface nevoile.
Carnea de curcan este potrivită atât persoanelor în vârstă, cât și copiilor. De fapt, are două caracteristici care sunt deosebit de avantajoase. În primul rând, este o carne foarte fragedă. În al doilea rând, este digerabilă.
O plăcintă neobișnuită cu iaurt: un desert delicat fără făină și fără unt
Carnea de curcan are un conținut scăzut de grăsimi. În plus, este bogată în fier, fiind potrivită pentru diverse preparate culinare.
Bucătarii spun că trebuie să scoatem carnea din frigider, în prealabil, înainte de a o pune în tigaie. Motivul ar fi că bucata de carne ar putea suferi un șoc termic, dacă este pusă în tigaie în timp ce este încă înghețată.
Acest șoc termic face carnea dură și deloc apetisantă. Din acest motiv, carnea trebuie gătită, doar atunci când a ajuns la temperatura camerei.
Cremă de brânză pentru micul dejun: mai ieftină și mai gustoasă, decât cea cumpărată
Pentru a calcula cu cât timp înainte trebuie scoasă carnea din frigider, ca să ajungă la temperatura camerei, va fi necesar să facem distincția între diferitele bucăți de carne.
O bucată de carne de 200 de grame are nevoie de aproximativ două ore pentru a ajunge la 20 de grade. Dacă avem o coastă de vită, cu o grosime de 4 cm, va dura 4 ore. Pe de altă parte, pentru o bucată de carne, cu o grosime de 7 cm, va dura mai mult de 5 ore.
Un alt truc pentru o friptură suculentă este să nu gătim carnea prea mult. În acest fel exteriorul va fi crocant, iar carnea se va usca în interior și nu va mai fi suculentă.
Vrei să pregătești o friptură delicioasă, dar carnea este congelată. Pentru a dezgheța carnea mai rapid, poți apela la secretul știut doar de bucătari. Cu ajutorul acestui truc, poți dezgheța orice bucată de carne în doar 20 de minute.
Pentru a dezgheța carnea în doar 20 de minute, vei avea nevoie de un ingredient pe care îl are toată lumea în bucătărie.
Îmbunătățește gustul cafelei cu aceste ingrediente și vei savura o băutură senzațională"
Ia un vas și toarnă apă caldă în el. Adaugă zahăr (3 linguri la 1 litru de apă). Când zahărul este complet dizolvat în apă, pune bucata de carne congelată și las-o 15-20 de minute. În acest timp, carnea se va dezgheța complet.
Carnea nu își va pierde gustul și aroma, iar aceasta metodă previne apariția bacteriilor în timpul decongelării, prin urmare nu trebuie să-și faci griji.
Din când în când, fiecare gospodină dezgheță frigiderul: acest lucru este necesar nu doar pentru a scăpa de gheața din interior, ci și pentru a menține igiena.
Pentru a dezgheța rapid și în siguranță frigiderul, trebuie să urmați mai mulți pași. În primul rând, trebuie să-l deconectați de la electricitate și să scoateți toate produsele.
Diluați bicarbonat în apă într-un raport (5: 1) și utilizați soluția pentru a spăla pereții interiori și rafturile. Ștergeți frigiderul cu un burete uscat și conectați-l la priză. După ce frigiderul a funcționat câteva ore, puteți pune alimentele înapoi.
Curăță blatul de bucătărie cu această metodă și va fi ca nou
Dacă aveți un frigider cu sistem de dezghețare prin picurare, atunci această metodă nu va funcționa pentru dvs. Mai bine procedați altfel: deconectați frigiderul de la sursa de alimentare și scoateți toate produsele.
Așteptați până se topește gheața, ștergeți apa formată, apoi spălați frigiderul. Ștergeți-l cu o cârpă uscată și băgați-l în priza. La sfârșit, puneți mâncarea înapoi.
Pentru frigiderele cu sistemul „No Frost” nu trebuie să așteptați până când gheața se topește și, în plus, alimentele nu au timp să se deterioreze la căldură.
Cel mai adesea, gheața se formează din cauza aerului cald care intră în frigider. Este dificil să evitați acest lucru, deoarece deschideți frigiderul de mai multe ori pe zi. Gheața nu doar că afectează produselor alimentare din frigider, ci și funcționarea compresorului, lucru care scurtează durata de viață a dispozitivului.
Principala greșeală pe care o fac gospodinele când încep să dezghețe frigiderul este folosirea unui uscător de păr, a unui cuțit, a unui încălzitor electric și a altor dispozitive. În teorie, ar trebui să accelereze procesul de dezghețare, dar de fapt, dau un rezultat dezastruos.
Pentru a vă menține aparatele electrocasnice în stare bună și pentru a nu le strica, amintiți-vă că frigiderele vechi trebuie dezghețate o dată la 2-3 luni, iar cele cu programul „No Frost” - o dată pe an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu