Cine a vizionat un apartament într-un bloc construit în perioada comunismului, probabil că s-a lovit de cazul în care vânzătorul i-a spus: „este bloc sigur, a fost făcut pentru securiști”. Sau „pentru Armată”.
Cu siguranță ați auzit, atunci când ați mers să vizionați un apartament: „blocul acesta a fost destinat inițial Armatei”. Mitul este folosit de mulți proprietari atunci când vor să vândă un apartament construit în perioada comunistă. Sunt mulți care vor să acopere faptul că „nu au apă caldă și căldură” cu ideea că „da, domnule, dar măcar este bloc solid, făcut pentru Armată”.
În 2023, pentru blocurile construite în ultimii ani, s-a inventat un alt mit: „mitul fiul dezvoltatorului”. Adică atunci când oamenii merg să vizioneze un apartament într-un bloc nou, există unii agenți imobiliari care le spun: „e bloc bun, solid, stă și fiul dezvoltatorului aici. Vă dați seama dacă dezvoltatorul l-a lăsat pe fiul său să stea aici, ținând cont că putea locui oriunde... e clar bloc bun”. Dacă într-un bloc nou stă sau nu fiul dezvoltatorului... rămâne de văzut. Și oricum nu este așa de relevantă informația. Cert este că nu ar trebui să vă bazați pe mituri atunci când luați un apartament. Alte detalii sunt importante.
De exemplu, trebuie să cereți cartea tehnică. Dacă nu știți să o descifrați, puteți discuta cu un inginer constructor.
Dumneavoastră ce mituri ați mai întâlnit? Așteptăm răspunsurile pe pagina noastră de Facebook.
VEZI ȘI: Blocuri periculoase. Dr. Ing. Lucian Melinceanu spune cum și-a convins un prieten să renunțe la cumpărarea unui apartament - https://www.dcnews.ro/blocuri-sicrie-dr-ing-lucian-melinceanu-spune-cum-si-a-convins-un-prieten-sa-renunte-la-cumpararea-unui-apartament_860426.html
Care bloc cade primul în România dacă și țara noastră va fi lovită de un seism de peste 7 grade Richter, precum în Turcia? Ne spun experții români.
Iar pe TikTok, Facebook și diverse forumuri, au apărut experții: toată lumea a devenit, peste noaptea, expertă în construcții civile. Nu este niciun român care să nu aibă o părere despre blocuri: care care primul. Asta după ce toți românii au încercat să-și arate expertiza și în vaccin, și în război, iar acum în construcții. Orice cataclism mai vine, românul știe ceva despre el. Adică nu ceva, știe totul despre el. Dar cu toate acestea, ceva ne scapă, că suntem pe ultimul loc la orice nenorocire - de la morții prin cancere - decese care s-ar putea preveni, de exemplu, prin vaccin - vezi cancerul de col uterin, la morții de pe șosele și așa mai departe. La toate nenorocirile suntem primii în Europa, în ciuda faptului că suntem experți în orice.
Și a început dezbaterea: blocurile vechi, „comuniste” sunt cele mai bune. N-au nicio problemă la cutremur. Ca și când nu au trecut peste ele minimum 40 de ani. Ca și când nu au spart oamenii atâția pereți. Ca și când în multe subsoluri nu a băltit apa ani întregi.
Și mai vin și oamenii care zic: blocurile noi cad primele. S-a furat mult, „cefele late” s-au îmbogățit făcând blocuri „de carton”. Și tot felul de stupizenii de acest fel. Citiți aici continuarea - https://www.dcnews.ro/care-bloc-care-primul-la-cutremur-in-romania_904964.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News