Odată cu sezonul rece, majoritatea gospodinelor pornesc cuptoarele și gătesc deserturi savuroase.
Dar apare întrebarea firească: ce să gătim, mai ales că a început postul Crăciunului. Unul dintre ingredientele care trebuie înlocuite în deserturile de post este untul. În plus, desertul din care a fost exclus untul va avea mai puține grăsimi.
Toată lumea știe că primul și cel mai bun înlocuitor al untului este uleiul. În special uleiul de măsline extravirgin. Cu toate acestea, uleiul nu este singurul produs care poate înlocui untul.
Cea care îi seamănă cel mai mult, mai ales ca formă și textură, este margarina vegetală.
Ciocolată delicioasă de casă: fără zahăr și fără lactoză. Va deveni desertul preferat
De asemenea, untul poate fi înlocuit cu smântână vegetală. Aproximativ 100 de grame de unt sunt egale cu 125 de smântână. Pe lângă reducerea grăsimilor, veți reduce și cantitatea de zahăr pentru a pregăti desertul.
Dacă doriți un desert mai ușor, păstrând aceleași proporții, și dacă nu respectați postul, puteți folosi iaurt. Textura sa cremoasă și moale îi va da o notă în plus desertului.
Unele alternative surprinzătoare pentru a înlocui untul ar putea include unele fructe. Este și cazul pulpei de avocado, care este potrivit pentru a fi inclus într-o dietă. În plus, pulpa de avocado se potrivește foarte bine cu ingredientele clasice pentru un desert. Aproximativ 60 de grame de pulpă sunt echivalente cu 100 de unt.
Cea mai simplă și delicioasă plăcintă cu mere: se topește în gură și se prepară repede
O altă alternativă pentru untul din dulciurile post este banana. De aceeași consistență ca și avocado, 100 de grame de banană poate înlocui un 200 grame de unt. În plus, vei pregăti un desert cu adevărat ușor și bogat în săruri minerale.
Iată, deci, câteva alternative surprinzătoare pentru a înlocui untul în prepararea deserturilor de post.
Există zeci de specii diferite de cartofi, care își găsesc spațiul privilegiat între feluri de mâncare. Pe lângă clasicii cartofi albi sau galbeni, exista cartofi dulci americani sau mov care dau o nota de culoare neașteptată oricărui fel de mâncare.
Dar să vedem cum putem pregăti o mâncare originală din cartofi. Pentru rețeta de mai jos sunt suficiente 2 ouă și puțin pesmet pentru o garnitură surprinzătoare. Ceea ce vom face este o rețetă răspândită în țările anglo-saxone, în special Anglia.
Ingrediente pentru a face cartofii unici:
500 grame de cartofi;
2 ouă;
4 linguri de pesmet;
sare;
ulei;
pudră de usturoi și boia de ardei (după gust).
Curățăm cartofii și îi dăm prin răzătoare cu ochiuri mari. Scufundăm cartofii în apă rece și îi vom clăti până când apa va fi limpede și curată. Acest pas este important pentru a elimina excesul de amidon și pentru formarea unei cruste.
Tartă senzațional de bună: fără făină, fără unt și fără ulei
Odată finalizată această operațiune, uscăm bine cartofii rași și îi transferăm într-un recipient mare în care vom adăuga pesmetul și ouăle. Putem adăuga în aluat usturoiul sau boia de ardei. Amestecăm totul și când aluatul începe să se lege, îl transferăm într-o tavă de copt și îl întindem și apoi îl tăiem în romburi.
Ketchup cu un condiment secret: o rețetă ușoară pentru care ai nevoie de roșii proaspete și coapte
În acest moment transferăm tava la frigider pentru 10 minute, pentru ca clătitele să fie mai compacte și să nu se destrame în timpul gătirii.
Acum nu mai rămâne decât să încingem uleiul într-o tigaie și să să începem să prăjim clătitele de cartofi.
Odată prăjite, scoatem clătitele pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei. Putem servi aceste clătite ca și garnitură sau ca al doilea fel de mâncare, însoțit de șuncă și smântână.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News