Drojdia este un produs care este utilizat pe scară largă în bucătărie. Fără drojdie, aluatul nu este gustos și pufos.
Uneori, se întâmplă să uitați să cumpărați un pachet de drojdie, dar vrei să preparați ceva bun pentru familie. Desigur, puteți merge rapid la magazin, dar va fi mai ușor să găsiți un ingredient cu care să înlocuiți drojdia.
Cel mai probabil, nu veți ghici că există mai multe produse alternative, cu care puteți înlocui drojdia. Acestea pot face față sarcinii nu mai rău decât drojdia, cu care suntem obișnuiți.
Să vedem care sunt cei mai buni înlocuitori ai drojdiei.
Bicarbonatul de sodiu este un produs care se găsește aproape în toate casele. Deși acest produs se folosește mai mult în curățarea casei, este timpul să vorbim și despre meritele lui în prepararea aluatului.
Desigur, se poate pune bicarbonat de sodiu în aluat pentru a-l ajuta să crească. Din păcate, produsul în sine nu va produce efectul dorit, prin urmare, trebuie amestecat cu ceva acid.
Doar adăugați suc de lămâie. Desigur, proporțiile sunt importante. Pentru ca un astfel de compus să-și îndeplinească funcțiile, ambele componente trebuie amestecate în aceeași cantitate. Un astfel de amestec se va transforma într-un echivalent ideal de drojdie într-un raport de 1:1.
Plăcintă suculentă, din pâine uscată. Pentru umplutură, folosiți-vă imaginația
Făina de secară. Dacă vreți să coaceți o pâine delicioasă de casă, atunci încercați să pregătiți aluatul. Nu există dificultăți deosebite în pregătirea lui. Dar ar trebui să vă înarmați cu răbdare.
Pentru a face aluatul, trebuie să amestecați făina de secară cu apă caldă fiartă (nu mai mult de 38 de grade). Aluatul trebuie să se maturizeze în cinci zile. În fiecare zi trebuie hrănit (adăugați un nou amestec de făină și apă) și amestecați. La final, vei obține un preparat perfect pentru coacerea pâinii.
Dulceață de dovleac. Un preparat neobișnuit, care face concurență gemurilor tradiționale
Praful de copt este ideal pentru persoanele care prețuiesc timpul. Dacă intenționați să înlocuiți drojdia cu praf de copt, utilizați aceeași cantitate de produs. Aluatul va crește bine și va deveni aerisit. Avantajul utilizării prafului de copt este că nu trebuie să faci acțiuni complicate. În plus, nu trebuie să așteptați ca aluatul să crească.
După cum vedeți, drojdia poate fi înlocuită, iar calitatea coacerii nu va avea de suferit din cauza asta.
Vezi și:
Adesea, când vrei să prepari un desert, descoperi că în frigider nu mai sunt ouă. Și dacă nu vrei să mergi la magazin, cauți un ingredient care poate înlocui acest produs. Și aceasta este o sarcină simplă.
Ouăle ar trebui să lege aluatul pentru clătite. Cu ele, aluatul are o consistență omogenă, vâscoasă și fragedă. Cu toate acestea, în loc de ouă în aluatul de clătite, poți adăuga una dintre opțiunile de mai jos:
- amidon de cartofi + 2 linguri de apă;
- amidon de porumb + 2 linguri de apă;
- 2 linguri de fulgi de ovăz+ 2 linguri de apă;
- 3 linguri de maioneză.
Pesto din vinete, dovlecei și roșii cherry: este gata în 5 minute și e senzațional de gustos
În aluatul pentru cheesecake. Când pregătești aluatul pentru cheesecake, trebuie să acorzi atenție brânzei de vaci. Dacă nu este foarte uscată, nu ai nevoie de ouă.
În caz contrar, poți adăuga:
- jumătate de banană;
- 2 linguri de griş;
- 1 lingură de amidon de cartofi,
- 1 lingură de smântână + 1 lingură de apă.
Pilaf picant și savuros. Rețeta tradițională mexicană
Este greu de imaginat, un pandișpan fără ouă, de aceea încercați să adăugați în aluat:
- 3 linguri piure de mere sau de piersici, pere, banane, dovleac;
- 50 grame tofu moale;
- jumătate de banană amestecată cu ¼ linguriță de praf de copt sau bicarbonat de sodiu;
- 1 lingură de apă și 1 lingură de oţet.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu