Există câteva secrete, când vine vorba despre gălbenușurile folosite în prăjituri mai ales. Ele pot fi înlocuite cu diferite ingrediente, dacă nu ai suficiente ouă.
În aluaturile dulci și pufoase, dacă îți lipsește un gălbenuș, îl înlocui cu piure de banane, suc gros de mere sau amidon de porumb pentru coagulare. În aluaturile care se prăjesc, gălbenușul poate fi înlocuit cu o lingură de semințe de in măcinate fin și frecate cu 3 linguri de apă fierbinte. De asemenea, se mai poate adăuga în plus un sfert de lingură de praf de copt în loc de gălbenuș, pentru a crește mai pufoase.
Dacă vrei ca plăcinta să capete o crustă frumoasă la cuptor, nu trebuie neapărat să folosești gălbenuș. Poți folosi și un amestec mai gros din lapte și unt topit, scrie libertateapentrufemei.ro.
Vezi și: Cum decojești roșiile rapid. Trucurile banale și eficiente
Listă completă de înlocuitori
Dacă ai nevoie de patru, cinci sau mai multe gălbenușuri, unul sau două dintre ele pot fi înlocuite cu:
- piure de banane
- mântână grasă
- piure gros de mere
- cremă de tofu
- lapte bătut gras
- amidon de porumb
- pudră de arorut
- unt de nuci
- gelatină
- cubulețe moi de soia
Vezi și: Pulpe de pui cu ceapă, lapte și cartofi. Rețeta românească plină de savoare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu