Dacă vrei să nu mai mănânci pâine de frică să nu te îngrași, iată ce variante ai!
Pentru a înlocui pâinea în dietă sau pentru a reduce consumul de carbohidrați, puteți opta pentru alternative sănătoase și sățioase. Iată câteva sugestii de la healthline.com:
Frunze de salată: Folosiți frunze de salată mari, cum ar fi varza de Bruxelles sau varza iceberg pentru a înfășura conținutul preferat cum ar fi carne, brânză sau hummus.
Lipii de grâu integral sau de porumb: Dacă doriți să păstrați aspectul și textura pâinii, puteți opta pentru lipii integrale sau de porumb, care sunt mai sănătoase decât pâinea albă.
Legume feliate: Felii subțiri de ardei, castraveți sau alte legume pot fi utilizate în loc de pâine pentru a face sandvișuri sau pentru diferite topping-uri și umpluturi.
Iaurt grecesc: Pentru un înlocuitor sănătos al pâinii la micul dejun, încercați să înlocuiți pâinea prăjită cu felii de castravete sau țelină pe care să le scufundați în iaurt grecesc.
Conopidă sau broccoli: Puteți folosi conopidă sau broccoli mărunțite fin ca bază pentru pizza sau ca înlocuitor pentru orez în rețete.
Năut sau fasole albă pisată: Faceți o pastă din năut sau fasole albă pisată și folosiți-o ca înlocuitor pentru pâine în sandvișuri sau ca dip pentru legume.
Quinoa sau hrișcă: Aceste pseudo-cereale pot înlocui pâinea în rețetele de sandvișuri și wrap-uri. Puteți face și lipii din quinoa sau hrișcă.
Ciuperci pleurotus: Ciupercile pleurotus pot fi utilizate ca înlocuitori pentru chiftele sau hamburgeri, sau chiar bază pentru sandvisuri datorită dimensiunilor maro. Între două ciuperci pleurotus fierte sau coapte îți poți pune orice și obții astfel un sandviș sănătos.
Asigurați-vă că alegeți alternative care să se potrivească cu preferințele și nevoile nutriționale personale, iar dacă aveți restricții dietetice sau alergii, consultați un specialist în nutriție pentru recomandări personalizate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci