Dacă nu vrei să folosești rântaș de făină în mâncare, trebuie să știi că îl poți înlocui fără probleme cu un simplu ingredient.
1. Rântaşul de făină se poate înlocui cu puţină făină diluată în apă călduţă.
2. Carnea umezită cu apă nu se pune în ulei încins pentru că va căpăta un gust neplăcut.
3. Dacă adăugaţi în apa clocotită puţină zeamă de lămâie, legumele puse la fiert nu se mai înnegresc.
4. Nu aşezaţi friptura pe grătarul uscat pentru că se va lipi şi va căpăta un aspect urât. Ungeţi grătarul cu grăsime, de preferat cu ulei, şi abia după aceea puneţi carnea.
*Aceste sfaturi au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: Să nu încălzești niciodată mâncarea direct pe flacăra aragazului! Este cea mai mare greșeală!
De ce să pui pâine în oala în care fierbi varza. Trucul este absolut genial!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu