Planta ce înlocuiește sclipiciul interzis de Comisia Europeană. Din ce se poate produce sclipiciul natural și ce faci dacă nu ai slipici pentru machiaj sau unghii.
Sclipiciul nu este de obicei fabricat direct din plante. Acesta este compus din particule mici și reflectorizante care pot fi create din diferite materiale, cum ar fi plasticul, metalul sau mineralele. Aceste particule sunt apoi acoperite cu diferiți coloranți și pigmenți pentru a le da culorile vibrante.
Potrivit deciziei Comisiei Europene care interzice sclipiciul începând cu luna noiembrie 2023, companiile producătoare și industriile care au folosit până acum produse care împraștie microplastic în mediu trebuie să se adapteze și să schimbe produsele.
Pe baza dovezilor științifice furnizate de ECHA, Comisia a redactat o propunere de restricție în cadrul REACH, care a fost votată pozitiv de țările UE și a trecut cu succes de controlul Parlamentului European și al Consiliului înainte de a fi adoptată.
Comisia Europeană cere adoptarea unor măsuri care limitează microplasticele adăugate intenționat în produse în temeiul legislației UE privind substanțele chimice REACH.
Noile norme vor împiedica eliberarea în mediu a aproximativ o jumătate de milion de tone de microplastice. Acestea vor interzice vânzarea de microplastice ca atare și de produse la care au fost adăugate în mod intenționat microplastice și care eliberează aceste microplastice în mediu atunci când sunt utilizate.
Lista produselor folosite de toți, interzise într-o lună de Comisia Europeană
O alternativă mai prietenoasă cu mediul la sclipiciul tradițional este sclipiciul biodegradabil.
Sclipiciul biodegradabil este fabricat din materiale naturale precum celuloza vegetală sau mica, care sunt mai prietenoase cu mediul decât sclipiciul tradițional pe bază de plastic. Este conceput pentru a se descompune mai ușor în mediu, reducându-și impactul asupra ecosistemelor.
Unele companii produc sclipici biodegradabil realizat din materiale derivate din plante, astfel încât puteți căuta aceste opțiuni dacă doriți un produs de sclipici care să fie mai puțin dăunător mediului.
CITEŞTE MAI MULTE PE DC MEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu