Irina Tănase, logodnica lui Liviu Dragnea, a vorbit despre situația în care se află acesta în închisoare.
Invitată la emisiunea Subiectiv, la Antena 3, Irina Tănase, logodnica lui Liviu Dragnea a vorbit despre situația în care se află fostul lider al PSD:
„Subiectul e foarte delicat, cel legat de condițiile din penitenciare. El stă în celulă cu încă trei domni, într-o cameră mică. Problema cea mai mare e lipsa de lumină și faptul că sunt constant între betoane, indiferent cum ar fi. Iarna este foarte rece, deoarece e o problemă cu încălzirea. În sistemul penitenciar, ultima problemă e bunăstarea deținutului, pe nimeni de acolo nu interesează problema asta.
Nu aș vrea să intru foarte mult în detalii, însă un aspect esențial ar fi acela că toată lumea ar trebui să înțeleagă că acești oameni sunt acolo pentru că sunt privați de libertate. Ei nu sunt duși spre a fi exterminați, torturați și chinuiți. Pedeapsa lor e de privare de libertate. Condițiile sunt rele și mai rele sunt abuzurile care în cazul nostru au fost și publice“, a precizat logodnica lui Liviu Dragnea.
Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a făcut mai multe declarații după ce magistrații Tribunalului București au respins cererea fostului lider al PSD de eliberare condiționată.
"Sunt dezamăgită pentru că eu constat că nu se mai aplică legea în ţara asta. Vom vedea. Noi mai avem strămutarea pe 14 iunie. Dacă această strămutare va fi admisă, această hotărâre va fi desfiinţată", a spus avocata Flavia Teodosiu.
Pe 26 mai 2021, Liviu Dragnea a fost întrebat, în sala de judecată, dacă a înțeles condamnarea.
"Probabil că, la fond, în realitate, judecătorul a vrut să smulgă de la domnul Dragnea un răspuns de genul: "Da, recunosc, m-am căit". Îl ducea către o recunoaștere a unei fapte pentru care dânsul a pledat, până la final, nevinovat. Am spus-o şi ieri, o spun și astăzi. Una este o sentință aplicată şi alta este executarea condamnării. Fără doar şi poate că domnul Dragnea a înţeles de ce este acolo, a şi răspuns foarte corect, numai că, într-o atare procedură, respectiv de liberare condiţionată, un om nu poate fi întrebat din nou de către o altă instanţă care nu judecă pe fond cauza, cu privire la fapta săvârşită.
Practic, judecătorul asta a vrut să audă din gura domnului Dragnea că "vai, da, recunosc" sau mai ştiu eu ce. Asta este interpretarea mea, care este subiectivă. Poate nu este aşa, dar eu aşa am interpretat ieri. De asta, am şi încercat să intervin, încercând să îi spun domnului judecător că suntem în altă procedură, nu mai suntem la instanţa fondului, indiferent ce a hotărât aceea. Atitudinea domnului Dragnea, la proces, la fond şi în apel, a fost una singură.
Aici vorbim de o liberare condiţionată care ar fi trebuit să se producă în temeiul legii, domnul Dragnea îndeplinind toate condiţiile pentru a fi liberat condiţionat. Însă, atâta timp cât în ţara noastră nimeni nu observă că domnul Dragnea, de pildă, a fost condamnat în baza vechiului Cod penal, respectiv articolul 59 care nu dispune ca articolul 100 din actualul Cod penal posibilitatea şi obligativitatea instanţei de a-şi forma convingerea că el s-a reeducat, din contră. Iar eu am subliniat, de la început, că nu poate fi lăsat acest arbitrariu. Este un element complet subiectiv, lăsat la îndemâna instanţelor care rezultă dintr-o practică aşa cum o vedeţi, în condițiile în care legea nu cere aşa ceva", a mai spus Flavia Teodosiu (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News