Cu ”o comandă de pizza” și-a salvat viața! Un apel la 112 mai ”diferit” a oprit o posibilă tragedie

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află cum a decurs întreaga conversație dintre un bărbat care a vrut ”să comande o pizza” și dispecera serviciului de urgență.

La ora 6 dimineața, un bărbat a apelat numărul de urgență 112 pentru a semnala că se află într-o mașină, iar șoferul se află sub influența alcoolului. După acest anunț apelantul a închis. Deși nu au fost oferite informații suplimentare, dispecera a considerat că nu poate rămâne indiferentă și l-a contactat din nou:

- 112... ce urgență aveți?

- Aș vrea să comand o pizza!

- Ați sunat la Poliția Capitalei!

- Da, da! Știu!

Dispecera și-a dat seama despre ce este vorba imediat:

- ... Faceți referire, cumva, la cazul mediatizat de colegii noștri de la ”Oamenii legii”? Vreți să ne spuneți că sunteți în pericol?

- Da, da!

Operațiune de salvare

Aici a fost momentul când a început cu adevărat operațiunea de salvare. Cu un apelant care nu putea să vorbească și cu un șofer care a decis că poate acționa în mod necontrolat. Fiecare clipă în care bărbatul, aflat sub influența alcoolului, se afla la volan avea potențialul de a se transforma într-o tragedie. Dispecera a conștientizat acest lucru, dar nu dorea să pună în pericol viața bărbatului care apelase la 112.

- Nu plecați cu mașina, rămâneți acolo și vă aducem noi pizza.

- Nu vrea să rămânem.

- Unde mergeți? Avem nevoie de adresă pentru pizza. Unde livrăm?

- ... Sectorul 6.

- Domnul cu care sunteți este agresiv?

- Da. Cu sos dulce!

- Pentru câte persoane să fie pizza? Sunteți mai mulți în masina?

- Pentru două persoane! Ajungem imediat la destinație.

- Ajunge și comanda dumneavoastră. Stați liniștit. A plecat spre dumneavoastră.

Intervenția polițiștilor

Mai multe echipaje de polițiști au intervenit rapid în urma apelului și au început căutarea autoturismului. În scurt timp, un echipaj de la Secția 25 Poliție a identificat șoferul care, în ciuda consumului de alcool, a decis să se urce la volan.

Polițiștii l-au supus unui test de alcoolemie și au verificat documentele.

Rezultatele indicau o alcoolemie de 0,28 mg/litru alcool pur în aerul expirat, iar cu privire la documente existau probleme. Permisul de conducere era suspendat, dar părea că șoferul nu acorda importanță acestui aspect.

A fost condus la Secția de Poliție în primele ore ale dimineții, un traseu pe care bărbatul îl cunoștea deja destul de bine. De câteva luni el se prezenta periodic pentru a semna controlul judiciar într-o altă cauză. El este acum cercetat și pentru conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, conform unei postări a Poliției Capitalei de pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel