Prinţul William, 28 de ani şi Kate, 29 de ani, au decis care vor fi jurămintele de nuntă, iar viitoarea prinţesă a hotărât să urmeze exemplul Dianei, care în mod controversat, la nunta din 1981 cu prinţul Charles, nu a jurat să i se supună acestuia.
Însă Diana, pe atunci în vârstă de doar 20 de ani, nu a reuşit să impună acest trend printre viitoarele mirese princiare. Atât Sarah Ferguson cât şi Sophie Rhys-Jones, care s-au căsătorit în familia regală în 1986 şi 1999, au jurat să fie supuse soţului.
Arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams, i-a lăudat pe cei doi pentru dragostea pe care şi-o împart şi pentru atenţia faţă de detaliile ceremoniei de nuntă. Totuşi, temându-se că şi această uniune ar putea sfârşi după modelul prinţesei Diana sau al lui Sarah Ferguson, arhiepiscopul a precizat că a avut "o lungă discuţie" cu cei doi despre bucuriile dar şi tentaţiile vieţii de familie.
Arhiepiscopul Rowan Williams, cel care va oficia căsătoria lui William şi Kate, a declarat la rândul său că jurământul de supunere al soţiei faţă de soţ este arhaic şi anacronic, putând servi şi drept scuză bărbatului pentru a justifica violenţa domestică.
William ar fi acceptat la rândul său ca logodnica sa să renunţa la obişnuita formulare a jurământului în care promite să i se supună pentru că, în relaţia lor de până acum, cei doi s-au considerat mereu egali, scrie Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News