Cu ochii pe petrecerea de 4 iulie a lui Biden și interviul ABC. Democrații îi analizează viitorul

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Pe măsură ce președintele Joe Biden rezistă presiunilor de a abandona campania pentru realegere după o performanță slabă în dezbaterea cu Donald Trump, el va fi atent monitorizat în evenimentele publice din zilele următoare, care ar putea decide viitorul său politic, potrivit Reuters.

Cu apeluri din ce în ce mai multe din partea unor democrați de a se retrage și cu sprijinul care se coagulează în jurul ideii ca vicepreședintele Kamala Harris să-i ia locul în alegerile din noiembrie, aliații lui Biden cred că acesta poate demonstra rezistență și claritate mentală în fața alegătorilor și donatorilor.

Biden va găzdui familii la festivitățile anuale de Ziua Independenței la Casa Albă, joi, și va fi intervievat la ABC News vineri apoi va călători în Wisconsin în aceeași zi pentru un miting de campanie cu sute de susținători. Duminică, Biden și soția sa, Jill, vor vorbi în fața a mii de persoane la Asociația Națională pentru Educație din Pennsylvania. Săptămâna viitoare, el va găzdui zeci de lideri mondiali la summitul NATO din Washington și va susține o conferință de presă solo. De asemenea, a participat la mai multe interviuri radio.

Zeci de democrați din Camera Reprezentanților urmăresc atent, pregătiți să îi ceară lui Biden să se retragă dacă acesta se împiedică în interviul ABC care va fi difuzat vineri seara, a declarat o sursă pentru Reuters.

Lista de evenimente atent monitorizate arată că există o nouă realitate pentru Biden de la dezbaterea de săptămâna trecută - chiar dacă nu se împiedică verbal sau fizic, preocupările serioase privind viabilitatea sa ca și candidat persistă. Și dacă se bâlbâie sau pare confuz, va trebui să facă față presiunilor reînnoite de a se retrage.

Biden are 81 de ani și ar avea 86 de ani la finalul celui de-al doilea mandat. Unii dintre foștii săi susținători îi cer să se retragă pentru a-și păstra moștenirea și pentru a reduce șansele unui al doilea mandat Trump. Cu doar patru luni înainte de alegeri, decizia trebuie luată curând, spun aceștia.

Președintele și oficialii săi de top au organizat o serie de apeluri cu personalul de campanie și de la Casa Albă în ultimele zile, sperând să ridice moralul și să transmită mesajul că nu pleacă. Însă democrații, inclusiv aliați de top, au lăsat ușa deschisă pentru ca Harris să fie în fruntea biletului democratic.

Casa Albă a spus în repetate rânduri că președintele suferea de răceală și de oboseală după zboruri lungi în noaptea dezbaterii. Biden a consultat un medic după dezbatere, a declarat purtătorul de cuvânt Andrew Bates joi. "Câteva zile mai târziu, președintele a fost văzut verificându-și răceala și se recupera bine", a spus el.

Trump, în vârstă de 78 de ani, care a făcut mai multe declarații false de pe scena dezbaterii din Atlanta, a pretins fals într-un video filmat de pe terenul său de golf și distribuit pe rețelele sociale joi că l-a forțat pe Biden să iasă din cursă. El a făcut comentarii denigratoare despre Harris în același video, pe care campania Trump le-a susținut.

Într-un interviu radio cu WURD, difuzat joi dimineața, Biden a vorbit despre realizările sale pentru americanii de culoare în calitate de președinte. El a ezitat ocazional. Întrebat dacă există vreun motiv pentru care poporul american să fie îngrijorat după performanța sa șovăielnică din dezbaterea de săptămâna trecută cu Trump, Biden a evitat subiectul.

"Nu, am avut o dezbatere proastă", a spus el, adăugând că acest lucru nu ar trebui să șteargă ceea ce a realizat ca președinte în ultimii trei ani și jumătate. El a recitat multiple statistici privind finanțarea colegiilor și universităților istorice de culoare și despre reducerea datoriilor studențești. Biden a reiterat argumentele sale împotriva lui Trump. "Tipul împotriva căruia candidez este un infractor condamnat care a spus că vrea să fie dictator din prima zi. Nu e o glumă, chiar crede asta", a spus președintele în funcție.

Starea deja șubredă a lui Biden în sondajele de opinie în fața lui Trump a suferit o mică lovitură după dezbaterea de la Atlanta, dar un nou sondaj Reuters/Ipsos a arătat că președintele a ajuns la egalitate cu Trump săptămâna aceasta, semn că competiția rămâne strânsă.

Trump și Biden aveau fiecare 40% sprijin în rândul alegătorilor înregistrați în sondajul de două zile care s-a încheiat marți. Un sondaj anterior Reuters/Ipsos, realizat pe 11-12 iunie, arăta că Trump avea un avans marginal de 2 puncte procentuale, 41% la 39%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel