Cu plicul la înmormântare. Propunerea atipică a unei parohii

Foto: Freepik
Foto: Freepik

O parohia încearcă să-i convingă pe enoriași să renunțe la coroanele de plastic și, în schimb, să le dea bani familiilor îndurerate.

O parohie din județul Alba a venit cu propunerea ca, în loc de a se cheltui bani pe coroanele de flori la o înmormântare, aceștia să fie dați în plic familiilor îndurerate. Noua tradiție pe care reprezentanţii bisericii Bucium Poieni vor să o propună enoriaşilor va ajuta nu doar familiile nevoiaşe, ci şi parohia respectivă, care va fi scutită de costurile mari cu salubritatea.

„Constatăm că în ultima perioadă se renunţă la coroanele confecționate din lemn de brad sau din alte materiale plastice, preferând să-şi exprime sentimentele de solidaritate şi compasiune în alt mod” a spus Oliviu Botoi, consilier cultural Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, conform observatornews.

De exemplu, în noiembrie 2022, primarul comunei Vălişoara din Apuseni a făcut un apel către localnici ca, în loc de coroane de flori, la înmormântare, să pună contravaloarea lor într-un plin şi să o aducă în sprijinul rudelor îndoliate.

„De multe îi ia pe nepregătite și vreau să specific, nu e obligație. Cred că ar fi mai bine să le dea o sumă să îi ajute. Știm că sunt cheltuieli mari, dacă a fost bolnavă și a umblat prin spitale, au fost cheltuieli, și cred că e mai bine așa.

Să ajute oamenii, familiile în necaz, cu bani, că sunt mai de folos decât o coroană pe care n-o citește nimeni”, a spus la finalul anului trecut primarul comunei Vălișoară, Camelia Bedea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel