Cu un singur truc, ai garanția că vei obține cea mai fragedă friptură, indiferent că o pregătești la grătar sau la cuptor.
Indiferent că alegi să gătești un antricot sau o vrăbioară, trucul este același: acoperă complet fiecare friptură cu sare de mare. Această metodă are ca scop deschiderea fibrei fripturii, ca în final aceasta să fie mult mai fragedă de cât e în mod normal.
Las-o apoi la temperatura camerei câte 20 de minute pentru fiecare centimetru pe care o are în grosime. De exemplu, dacă friptura are 3 cm în grosime, o vei lăsa o oră acoperită cu sare, la temperatura camerei.
Când timpul alocat s-a scurs, clătește rapid friptura, fără să o lași sub jetul de apă mai mult decât necesar, potrivit retetepractice.ro. Asezoneaz-o cu ierburile, condimentele și sosurile preferate, potrivit rețetei pe care o urmezi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu