Culise: Cine l-a influențat decisiv pe Marcel Ciolacu. ”Îi mulțumesc în fiecare zi”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În anunțul candidaturii sale la președinția României, președintele PSD, Marcel Ciolacu, și-a conturat discursul în jurul noțiunii de familie, afirmând că este cea mai mare realizare personală a sa. În același timp, pe parte profesională, acesta a subliniat că este esențial să continue promovarea obiectivelor de dezvoltare a țării.

De la preluarea mandatului de premier, Marcel Ciolacu și-a asumat o serie de angajamente în ceea ce privește îmbunătățirea nivelului de trai și creșterea veniturilor românilor. Acesta consideră că susținerea familiilor este baza creșterii unei societăți si a dezvoltării acesteia pe viitor.

Importanța familiei pentru Ciolacu este subliniată și de faptul că, în discursul prin care și-a anunțat candidatura la președinția României, el a nominalizat propria familie drept principală călăuză în viață. Marcel Ciolacu le-a vorbit colegilor despre rolul părinților săi și despre cât de mult i-a iubit. Proaspăt reales ca președinte al PSD, premierul a ales să aducă un omagiu părinților săi.

Premierul a vorbit despre lecțiile primite de la tatăl său și a precizat că și acum, în fața unei decizii importante, se întreabă tot timpul ce ar spune sau ce ar face acesta.

”M-am născut într-o familie obișnuită din Buzău. Tata m-a învățat ce înseamnă munca, respectul și iubirea față de țară. Dar și cât de important este să te lupți pentru lucrurile în care crezi, pentru ideile tale. Să ai curajul să iei decizii și să fii responsabil. Țin minte și acum, aveam vreo 9 ani, când mi-a spus că trebuie să fii întotdeauna corect… față de tine și față de cei din jur. Și acum, când sunt în fața unor decizii importante, mă gândesc la ce ar spune tata”, a precizat premierul. 

”Cei 7 ani de acasă, pe care îi avem toți trei, i se datorează mamei în primul rând”

Premierul a menționat și educația din familie, ca fundament al unui comportament responsabil, mai ales în calitatea pe care o are acum, de șef al Executivului.

”Mama era casnică, ne-a crescut pe noi, cei trei băieți. Îmi amintesc că îmi povestea că, după ce a dat Bacalaureatul, s-a cunoscut cu tata. Apoi s-au căsătorit și ne-au avut pe noi, cei doi frați și pe mine. A fost întotdeauna alături de noi, extrem de atentă. Cei 7 ani de acasă, pe care îi avem toți trei, i se datorează mamei în primul rând. Să nu minți, să îi respecți pe ceilalți, să fim echilibrați, să nu picăm dintr-o extremă în alta… Mama ne-a educat pe toți. Și acum, când mă simt copleșit de responsabilități, mă gândesc la îmbrățișarea mamei”, a mărturisit Ciolacu.

”Ar trebui să mă pregătesc să fiu bunic”

Ca orice om care și-a întemeiat o familie și a devenit părinte, liderul PSD vede în fiul său, Filip, drept cea mai mare realizare a vieții. 

”Cred că cele mai mari realizări ale unui om nu pot fi decât personale. Cea mai mare realizare a mea este fiul meu, Filip. Sunt atât de mândru de el! Mi-a adus doar bucurii în viață. Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru că mi-a dat un copil atât de bun (...). De fapt, acum, după căsătoria lui Filip cu Iris, am doi copii. Sunt doi copii extraordinari, doi copii buni, care învaţă, îşi fac o carieră. Sper să mă facă bunic cât mai curând. Acum 4 ani mi-au zis că, după ce termină ultimul an de facultate (nr. Facultatea de Medicină), după ce intră la Rezidenţiat. Anul acesta termină, ar trebui să mă pregătesc să fiu bunic. De ei depinde, dar m-aș bucura foarte mult”, a mai precizat președintele PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel