Culisele candidaturii lui Iohannis la NATO. Chirieac: Atuurile președintelui și dovada că totul face parte dintr-un plan bine stabilit

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost prezent în emisiunea lui Mihai Gâdea, la Antena 3 CNN, unde a vorbit despre articolul din Frankfurt Allgemine Zeitung privitor la președintele Klaus Iohannis și la șansele acestuia la funcția de secretar general al NATO.

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat: ”Nu cred că este răspunsul Germaniei ce a scris Frankfurt Allgemine Zeitung fiindcă acest ziar este apropiat de Creștin-Democrați (CDU), de Helmuth Kohl sau Angela Merkel, nu de cancelarul Olaf Scholtz de la SPD. Cred că de data asta, cei de la Frankfurt Allgemine Zeitung au fost prinși pe picior greșit. Mă mir de lucrul acesta pentru că, de obicei, aveau articole laudative la adresa lui Klaus Iohannis. Ce nu sesizează dânșii e că dl. Iohannis nu ar face niciodată un pas în gol, se bazează pe ceva.

Până în acest moment știm că 22 de state NATO din 32 de state membre îl sprijină pe Mark Rutte, îl sprijină pentru că până acum era singurul candidat.

Mark Rutte e în campanie de mai multe luni, de ce nu a reușit să strângă consensul până acum? Eu cred sincer că Germania lui Olaf Scholz, deci nu zona Creștin-Democrată, zona SPD care are majoritate în guvern în acest moment nu îl dorește pe Mark Rutte din motive de politică bilaterală Germania-Olanda. Inclusiv gesturile gesturile lui Joe Biden când l-a primit pe Rutte la Casa Albă au fost făcute când el era singurul candidat“, a spus Bogdan Chirieac.

În opinia analistului politic, „Profilul lui Klaus Iohannis nu poate fi refuzat deoarece:

-Este din Europa de Est

-Este dintr-o țară care a fost membră a Pactului de la Varșovia

-Este o țară care a fost ocupată de fosta URSS

-Are război la graniță în Ucraina“

Analistul politic a atras atenția asupra unor aspecte din articolul privitor la Klaus Iohannis ziarul Frankfurt Allgemeine Zeitung, care precizează că această candidatură a președintelui României divizează Alianța Nord-Atlantică.

Este suficient ca SUA să spună că nu se opun funcției de secretar general pentru Klaus Iohannis. În 1997 de ce aveau ultimul cuvânt americanii? Ne-au explicat francezii cu care eram extrem de apropiați: Fiindcă americanii plăteau extinderea. 

Verbul pe care l-a folosit presa germană este divizează alianța. Asta înseamnă că nu toată lumea era de acord cu Mark Rutte. Diplomații pe care îi citează Frankfurt Allgemeine Zeitung nu sunt numiți cu subiect și predicat, ceea ce înseamnă că toată lumea a fost luată prin surprindere de anunțul lui Klaus Iohannis, deși acum o lună, ambasadorul României la Bruxelles, Dănuț Nicolaescu făcuse acest anunț, era de așteptat. Nu l-a luat nimeni în seamă. Asta este secretomania lui Klaus Iohannis care se bazează pe întâlniri, pe discuții.

Avem dovada că Iohannis face parte dintr-un plan, dovada este că alegerile s-au mutat din noiembrie în septembrie. De ce s-ar fi mutat alegerile dacă nu era vorba de această candidatură. Nu știu dacă americanii i-au promis lui Iohannis funcția dar unii europeni importanți da, că e vorba de Olaf Scholtz, că e vorba de Macron rămâne de văzut. În maximum 10 ani, Germania devine prima forță militară a Europei.”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel