EXCLUSIV  Culisele doborârii avionului lui Prigojin / Eroare a rușilor sau lovitură a ucrainenilor? / Generalul Barbu: Avionul a picat ca o piatră / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Generalul Cristian Barbu, profesor asociat la Academia Tehnică Militară, a vorbit despre posibilitatea ca avionul în care se afla Prigojin să fi fost doborât din greșeală.

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu și Generalul Cristian Barbu au dezbătut, în cadrul emisiunii „Ce Se Întâmplă“, la DC News, 2 ipoteze mai puțin probabile ale doborârii avionului în care se afla Evgheni Prigojin, șeful Grupului Wagner.

„Din moment ce rușii au acel episod cu avionul de pasageri pe care l-au doborât, evident din greșeală, e posibil să fi fost și acum o eroare?“, a întrebat jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

„Este posibil, în condițiile în care avionul nu răspunde! Ca și atunci! Atunci s-a întâmplat la fel. Avionul nu a răspuns, au ignorat spațiul restricționat, nu au răspuns apelului - nu vreau să fiu avocatul diavolului sau să iau apărarea cuiva, dar și sistemul reacționează“, a spus generalul.

CITEȘTE ȘI       -      Forțele ucrainene au debarcat în Crimeea / Update: Obiectivul operațiunii speciale a fost atins / „Se aud explozii și împușcături“

„Sistemul descoperă dacă avionul e al lor sau nu, iar atunci nu pleacă racheta“, a completat Răzvan Dumitrescu.

„Nu pleacă racheta, fiindcă sistemele acestea sunt interconectate în rețea. Niciodată nu ar trebui să tragă într-un partener“, a replicat generalul.

„Asta e de știut! Deci dacă era un alt avion militar rus, sigur nu pleca racheta după el, pentru că era în baza de date a sistemului“, a adăugat Răzvan Dumitrescu.

„Da! De 2-3 ori pe zi se schimbă această interconectare“, a mai completat Cristian Barbu.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Avionul lui Prigojin, doborât de la sol? Analiza generalului Cristian Barbu

Posibilitatea ca ucrainenii să fi doborât aeronava

„Sunt și foarte mulți bloggeri care își dau cu părerea - bloggerii naționaliști din Rusia - și care spun că asasinarea lui Prigojin și Utkin, creatorii Wagner, este un atac terorist ucrainean pentru Ziua Independenței Ucraineni de mâine (n.r. 24 august 2023), toți inamicii Rusiei se bucură astăzi, iar uciderea lui Prigojin este principala realizare a Ucrainei din acest an“, a citat Răzvan Dumitrescu un blogger rus, după care a întrebat „Credeți această ipoteză?“.

CITEȘTE ȘI       -      Mercenarii Wagner, mesaj: Începem! Așteptați-ne! / video

„Există și o astfel de variantă, cu probabilitatea ei de reușită, dar există. Dacă vedem că nimic de pe sol nu a plecat spre avion și că totul s-a întâmplat în avion, înseamnă că ceva a generat acest dezechilibru, a oprit motoarele și a scos din funcțiune întregul echipament de salvare. Avionul a picat ca o piatră. A fost o presiune foarte mare generată de ceva, un sistem care presurizează sau depresurizează instalația, iar în momentul în care pică la fel ca o piatră, se pune problema ce a fost în interior. În interior putea fi pus și pachetul distrugător.

Să ne amintim că într-un local pe care îl gestiona Prigojin a apărut o statuetă care a făcut prăpăd. O statuetă ca aceea într-un avion face mai mult prăpăd. Putea fi mascat în ceva. Este suficient pentru un avion. Imediat el poate să cedeze“, a spus generalul Barbu.

CITEȘTE ȘI        -      Biden l-a avertizat pe Prigojin încă din iulie, dar mesajul a fost perceput ca fiind ironic / Ce mesaj îi tansmitea liderul de la Casa Albă după rebeliunea Wagner

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel