Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, a fost invitat la emisiunea D'Economic News, de pe DC News și DC Business, unde a vorbit despre o problemă cu care se confruntă Ministerul Digitalizării: lipsa IT-iștilor.
Cel mai tânăr ministru din Guvernul Ciolacu, Bogdan Ivan, împreună cu realizatorul emisiunii, Alex Vlădescu, au vorbit despre departamentul de IT din cadrul Ministerului Digitalizării.
„Câți IT-iști are Ministerul Digitalizării?”, a întrebat Alex Vlădescu.
„Trei IT-iști în mod direct care lucrează astăzi în departamentul de IT care e unul subdimensionat, din punctul meu de vedere, la fel ca departamentul de IT al oricărui minister din România. Avem un task force de 15 specialiști care nu deservesc ministerul nostru, ci lucrează pentru cloud-ul guvernamental și pentru marile proiecte, atât pentru ADR cât și pentru toate ministerele și agențiile guvernamentale din România.”, a spus Bogdan Ivan.
„Aș spune că stăm mai bine decât la începutul mandatului domnului Burduja când era un singur IT-ist în Ministerul Digitalizării, acum sunt trei.”, a completat Alex Vlădescu.
„Da, este o creștere de 300%, statistic vorbind. Sunt insuficienți, eram sarcastic”, a glumit Bogdan Ivan.
„Dacă mă întrebați pe mine, cred că ai nevoie în fiecare minister de cel puțin 3-5 oameni foarte bine plătiți. Ca să ai un IT-ist care este unul de sistem, IT-ist care înțelege tot procesul, nu stă nimeni fără 4000-5000 de euro, bani care astăzi nu se câștigă în administrația publică.
Am reușit să găsesc acea nișă prin memorandumul pentru care premierul României, domnul Marcel Ciolacu, mi-a dat tot suportul, prin care am reușit să deblocăm 50 de posturi pentru IT-iști care să fie plătiți cu salariul președintelui României. Nu puteam să merg mai sus de atât. Asta înseamnă un net de peste 4000 de euro. Ei bine, folosindu-ne de acei oameni, vom putea să dăm asistență tehnică și altor ministere.
Astăzi lucrăm încă la un proiect de lege, dar nu vreau să mai facem excepții la excepții, prin care acele facilități pentru IT-iști din segmentul privat să poată să fie extinse și în segmentul public. Adică cei 10% din impozitul pe venit să rămână în continuare în buzunarul oamenilor.”, a spus Bogdan Ivan.
„E în contradicție cu ce gândește Guvernul și cu ce a mers la Bruxelles.”, a adăugat Alex Vlădescu.
„Știu e cu totul altceva. Nu gândește, zilele astea, Guvernul. Din păcate, Guvernul, astăzi, a preluat un model asumat de România în urmă cu doi ani de zile când Guvernul actual era în opoziție, atât domnul Ciolacu, eu și alți colegi.”, a spus Bogdan Ivan la emisiunea D'Economic News, de pe DC News și DC Business.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News