Culmea ironiei. În unul dintre pașapoartele lui Prigojin locul nașterii menționat este fix locul morții sale - Foto în articol

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În unul dintre pașapoartele lui Prigojin locul nașterii menționat este fix locul morții sale - regiunea Tver.

Anton Gerashchenko, un consilier al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, a publicat pe contul său de Twitter o fotografie cu unul dintre pașapoartele lui Evghenii Prigojin. Interesant este faptul că locul nașterii menționat în acest pașaport este chiar locul în care șeful Wagner a murit astăzi, după ce avionul său s-a prăbușit - regiunea Tver.

"Karma, se pare, are un simț al umorului foarte specific. Unul dintre pașapoartele false ale lui Prigojin spunea că el s-a născut în regiunea Tver. O mică greșeală...", a scris Anton Gerashchenko.

Totuși, nu acesta ar fi locul nașterii șefului Wagner. Se știe că Evghenii Prigojin avea mai multe pașapoarte, cu diferite identități, acte în care locul nașterii, înfățișarea acestuia erau total diferite. 

VEZI ȘI: Avionul lui Evghenii Prigojin, șeful Wagner, prăbușit în regiunea Tver. BBC: Prigojin a murit/ Video în articol. Wagner confirmă decesele lui Prigojin și Utkin

Unde s-ar fi născut, de fapt Evghenii Prigojin

Potrivit Wikipedia însă, Eghenii Prigojin s-ar fi născut de fapt la 1 iunie 1961, în Leningrad. Potrivit rbc.ru, Mama lui Prigojin, Violetta Kirovna Prigojina, era medic și lucra într-un spital. Tatăl său, Viktor Evgenievici Prigojin, a murit devreme, iar copilul a fost crescut de tatăl său vitreg Samuil Zharkoy.

Ca instructor de schi, Zharkoy l-a învățat să schieze și pe Prigojin. În 1977, Prigogine a absolvit Internatul Sportiv nr. 62 din Leningrad (acum Colegiul Olimpic de Rezervă nr. 1), unde a studiat cu înotătorul Vladimir Salnikov și cu gimnastul Alexander Dityatin, care mai târziu a devenit de trei ori campioni ai Jocurilor Olimpice de la Moscova. După școală, a intrat la Institutul Chimic-Farmaceutic Leningrad, specialitatea farmacist. În 2018, într-un interviu, Prigojin a relatat că nu a absolvit institutul.

VEZI ȘI: VIDEO Putin sărbătoarea în timp ce Prigojin murea: Unde s-a aflat în timpul prăbușirii avionului. Șeful Wagner a lăsat un plan de operațiuni în cazul morții sale

Prigojin era căsătorit și are trei copii. Membrii familiei lui Prigojin, inclusiv copiii săi Polina și Pavel, au fost sancționați de mai multe țări occidentale în 2022. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel