Lalelele pot fi cultivate, iarna, pe pervaz, dacă vei urma recomandările grădinarilor.
Prin urmare, merită să afli tehnologia de cultivare a lalelelor. În primul rând, toată lumea ar trebui să înțeleagă că perioada de odihnă a lalelelor este vara.
Plantele care au bulbi cum ar fi: lalele, narcise, zambile, brândușe, pot fi plantate în ghivece pentru a ne bucura de frumusețea lor.
Când alegi bulbi de lalele pentru plantare, aceștia trebuie inspectați cu atenție. Dacă bulbul are urme de lovituri sau de boli, cel mai bine este să alegi altul.
Dimensiunea bulbului trebui să fie medie. Este inutil să folosești bulbi prea mici pentru plantarea de iarnă.
Nu mai uda orhideele cu apă: iată soluția pentru ca plantele să înflorească spectaculos
Mărimea ghiveciului ales este întotdeauna determinată de numărul de bulbi, pe care urmezi să-i plantezi. Adâncimea ghiveciului ar trebui să fie între 15 la 45 de centimetri.
Pentru cultivare, poți folosi ghivece de lut. O condiție importantă: florile nu trebuie să fie aglomerate, altfel nu vor crește normal.
Când alegi solul pentru cultivarea lalelelor, trebuie să acorzi o atenție deosebită compoziției. Multe persoane folosesc pământ universal pentru plantele de interior.
Alte persoane folosesc solul din curte. Decizia poate părea logică, dar aici merită să acorzi atenție condițiilor de creștere. Este mai bine să folosești sol cumpărat din magazinele specializate și atunci nu ar trebui să apară dificultăți.
Nu arunca resturile de pâine: le poți folosi pentru a fertiliza plantele de interior
Tehnologia de plantare a lalelelor este diferită de cea a plantelor de vară. Capătul ascuțit al bulbului trebuie îndreptat în sus.
Bulbii trebuie apăsați cu atenție, deoarece este posibil să spargi coaja de protecție, ceea ce va provoca diverse probleme.
Distanța dintre bulbi poate fi de 3 centimetri. Nu are rost să lasă prea mult spațiu între bulbi. Dacă folosești bulbi mici, atunci adâncimea lor de plantare este de 8 centimetri. Bulbii mai mari trebuie plantați la o adâncime de 15 centimetri.
Nu există reguli speciale pentru îngrijirea lalelelor. Este suficient să controlezi umiditatea solului și să-l uzi în timp util, dacă situația o cere. De asemenea, poți respecta regula: cu cât sunt mai mulți becuri, cu atât mai des trebuie să udați.
Verifică în ce stare sunt bulbii și dacă vezi că unii bulbi ies din pământ acești trebuie împunși înapoi în sol.
Trucul genial cu care plantele tale vor înflori foarte repede: ai de urmat câțiva pași
Bulbii care au stat la întuneric și cărora le-au apărut rădăcini și au început să încolțească trebuie mutați în locuri însorite și călduroase, în camere în care temperatura este cuprinsă între 18 și 20 grade. Bulbii vor crește destul de repede și în 2-3 săptămâni vor înflori.
După ce lalelele înfloresc, mută ghivecele în locuri mai umbroase, unde temperatura este moderată, cuprinsă între 10 și 15 grade. În așa fel vei prelungi durata de inflorescență.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News