Pandemia de coronavirus a accentuat foametea în Europa. Presa internațională prezintă tot mai multe cazuri ale unor familii care nu mai au un loc de muncă și bani pentru hrana zilnică. Iată unul dintre aceste cazuri.
Viața nu a fost ușoară pentru Patricia, chiar înainte de pandemie, scrie CNN. S-a luptat cu probleme de sănătate mintală după ce a fugit de o relație abuzivă, mutându-se cu copiii ei într-un apartament din estul Londrei, cu nimic mai mult decât cu hainele de pe ea.
În ultimii ani, Patricia a lucrat ca barista, dar a fost trimisă în șomaj după explozia crizei Covid-19 și după ce Regatul Unit a intrat în blocaj. Pe măsură ce banii s-au terminat, s-a trezit apelând la o bancă de alimente pentru a-și ajuta familia.
Organizația caritabilă, care oferă hrană celor care au nevoie, precum și furnizarea altor servicii, inclusiv locuințe și asistență juridică, a declarat că a înregistrat o creștere de 925% a cererii în primele luni ale pandemiei.
În Europa, chiar în unele dintre cele mai bogate țări, îngrijorările legate de foamete și lipsuri existau cu mult înainte de criza Covid-19.
În 2019, un raport al Eurostat a estimat că în UE existau 92,4 milioane de persoane care erau expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială, echivalent cu 21,1% din populația totală.
Un alt raport Eurostat din 2018 a dezvăluit că 33,4 milioane de europeni nu au putut să-și permită o masă cu carne, pește sau un echivalent vegetarian în fiecare a doua zi - evidențiind amploarea problemei în toată Europa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu