EXCLUSIV  Cum a ajuns Bucureștiul destinație de top pentru francezi. Pierre Oliver, primarul din Lyon: Avem cel puțin trei zboruri directe pe săptămână

pexels
pexels

Pierre Oliver, primarul Arondismentului 2 al Lyonului, a revenit în București prima dată după 2009 și ne-a dezvăluit cum vede astăzi Capitala României. 

”Cum vi se pare Bucureștiul?” l-a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac pe invitatul DCNews, Pierre Oliver, primarul Arondismentului 2 al Lyonului. 

Pierre Oliver a răspuns: ”Analiza mea este că, în realitate, Bucureștiul s-a transformat între anul 2009 pe care l-ați menționat, când am plecat din România, și ziua de astăzi. Ceea ce văd eu este că infrastructura s-a dezvoltat în mod evident. 

Și aici vedem legăturile foarte strânse pe care România le-a stabilit cu partenerii săi europeni, cu Uniunea Europeană. Iar despre ceea ce auzeam despre proiecte pe vremea când locuiam aici, vedem acum transpus în realitate. Și cred că acest oraș se schimbă, cu o mulțime de lucruri pozitive care se întâmplă. 

Iar noi, cei din Lyon și din Franța, în general, vedem că Bucureștiul devine una dintre destinațiile turistice de top pentru populația franceză. Avem cel puțin trei zboruri directe pe săptămână de la Lyon la București, ceea ce este un semn că orașul se dezvoltă în mod evident”. 

Youtube video image

Analistul politic l-a întrebat pe Pierre Oliver despre secretul succesului din Lyon, care, deși are 500.000 de locuitori, o mulțime de companii franceze au sediul central aici. 

Reuniuni Franța- România, din 2025 pentru dezvoltare economică

”Da, deci trebuie să știți că orașul Lyon are 530.000 de locuitori, dar conurbația Lyon, ceea ce noi numim metropolă, are între 1,5 și 2 milioane de locuitori, în funcție de zona de captare a populației la care vă uitați. 

Deci da, avem o serie de companii importante, inclusiv Biomérieux, care este una dintre cele mai importante companii din Lyon, cu o prezență puternică în România. După aceea, sunt, de asemenea, un reprezentant ales al regiunii Auvergne-Rhône-Alpes, unde avem în special Michelin, care are de exemplu o a doua fabrică și în Zalău, România.

Și, de fapt, pentru noi, este foarte important să consolidăm cooperarea dintre Franța și România, astfel încât companiile franceze și cele românești să își poată dezvolta afacerile, să câștige cotă de piață. Cred că având de asemenea relații politice foarte puternice, foarte solide, vom ajunge să instalăm această cooperare pe termen lung.

De fapt, anul viitor, în martie 2025, regiunea Auvergne-Rhône-Alpes, împreună cu departamentul Cantal, va stabili reuniuni între Franța și România privind dezvoltarea economică, ce vor avea loc la Aurillac și care va fi un moment foarte important pentru companiile noastre franceze și românești pentru a putea vorbi despre proiecte, despre viitor” ne-a dezvăluit Pierre Oliver. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel