Cum a ajuns Romică Țociu să doarmă în gară și la teatru. "Luam cearceaful și perna din biroul șefului"

captură video
captură video

Actorul Romică Țociu a povestit în podcastul lui Teo Trandafir despre cele mai grele momente de la începutul carierei sale.

Romică Țociu a fost invitat în podcastul lui Teo Trandafir unde a făcut mai multe destăinuiri despre perioada în care nu avea un loc pe care să-l numească acasă. Mai precis, perioada începuturilor în carieră când, tânăr fiind, a venit în București fără nimic, drept pentru care a fost nevoit să doarmă și pe canapeaua din holul teatrului unde era angajat și să facă baie la prieteni, o dată pe săptămână.

"Pe mine mă interesează ce e în capul unui om care pleacă de nebun să-și vadă visul împlinit și... ajunge în gară. Ce gândește el când se culcă pe o bancă..." a fost curiozitatea lui Teo.

"Nu... hai să-ți zic. Aveam vreo patru baruri și... dormeam pe cașcaval, adică aveam perspectivă. Adică se întâmpla ceva. Pesemne că dacă nu se întâmpla nimic cu cariera mea sau nu făceam nimic în București atunci plecam, mă întorceam la Galați. Pentru că eu de la Galați am venit în București. De la Craiova m-am dus la Galați, la Teatrul Muzical unde, la fel, am dormit în teatru până mi-au dat casă.

Imaginează-ți: s-a terminat spectacolul, pleacă spectatorii, se-nchide Teatrul, Romică Țociu trage canapeaua de pe hol, ia din biroul directorului cearceaful și perna, se duce la baia de serviciu și se spală pe dinți... Vinerea mă spălam (făceam duș) la o prietenă din teatru. Că-n teatru... unde? Dimineața veneau femeile de serviciu, mă trezeam odată cu ele... apoi mă îmbrăcam, beam o cafea, până începeau repetițiile umblam și eu pe acolo... Dar eram la teatru, era visul meu" a mărturisit actorul în emisiunea "Gând la gând cu Teo".

Cum și-a câștigat primii bani

Romică Țociu a povestit în numeroase interviuri din trecut cum, atunci când era copil, pe la vârsta de 5 ani, ieșea în fața porții cu acordeonul și cânta pentru bani. Mai apoi, la vârsta de 17-18 ani, a început să își petreacă verile la mare unde lucra ca vânzător pe plajă. "Primii bani i-am câștigat muncind la litoral. În fiecare vară mergeam acolo și vindeam gogoși sau sucuri turiștilor. Am fost implicat și în brigăzile artistice ale vremii", a povestit acesta, potrivit TV Mania.

Avea talent și la gtot ce ține de grafică și desen tehnic, drept pentru care își ajuta colegii la făcut planșe pentru ore și, mai apoi, în armată, scria felicitări pentru alții în schimbul unei mici sume de bani. "În clasa a 12-a, la proiectul de final, care trebuia redactat într-un stil tehnic, eu am reușit să-l scriu de mână, fără ajutorul vreunui șablon. Scriam colegilor din armată felicitări și diverse texte personalizate... Am făcut de toate, să mă crezi!”, a mai spus actorul.

Romică Țociu a fost ajutat de Cornel Palade să ajungă la Teatrul Muzical din Galați, partener alături de care a rămas mai apoi și pe scenă în mai toată cariera sa. Cei doi formează și astăzi un cuplu de nedespărțit atunci când vine vorba de numere artistice, scketchuri și momente vesele. Se completează în replici hazlii și reușesc mereu să stârnească hohote de râs ori de câte ori au o reprezentație pe scenă. Cei doi lucrează împreună de 34 de ani. În afara scenei sunt și prieteni buni, fac lucruri împreună cu familiile lor și apar deseori în formulă de doi la evenimente mondene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel