Cum a ajuns să fie denigrată Margareta Pâslaru după ce a plecat din ţară. A fost acuzată că şi-a orbit fiica

foto: Margareta Pâslaru, Facebook
foto: Margareta Pâslaru, Facebook

Povestea de viaţă a Margaretei Pâslaru e absolut uimitoare! De altfel, artista şi vorbeşte despre multe dintre momentele cheie în volumul său autobiografic "Eu şi timpul." Iată doar câteva dintre întâmplările "stranii" care i-au marcat cariera şi deopotrivă viaţa personală.

Margareta Pâslaru, actriţa cu ochii mov, a rămas în atenţia publicului încă din tinereţe când a debutat în muzică şi mai apoi a apărut în pelicule ca "Veronica", "Un film cu o fată fermecătoare", "Tunelul", "Expresul de Buftea" şi altele.

Frumoasă, încântătoare, talentată şi explozivă în mai toate rolurile, Margareta nu a fost ocolită de răutăţi şi intrigi, mai ales înainte de '90. A fost acuzată, la un moment dat, că şi-ar fi ucis soţul dar şi că ş-a forţat fiica să treacă printr-o intervenţie chirurgicală de ordin estetic pentru schimbarea culorii irisului şi astfel fata ar fi orbit. Nimic din cele vehiculate până acum nu sunt însă adevărate, actriţa însăşi infirmând bănuielile şi spunând că toate au fost cu rea intenţie, spre denigrarea ei.

Actriţa a povestit de nenumărate ori, în presă, ce a păţit atunci când a fost chemată pe scenă la Cannes. "În 1969, am fost invitată la gala MIDEM, la Cannes, unde veneau câștigătorii discurilor de aur din anul precedent. Era a treia ediție. A fost un moment senzațional, fiindcă era prima mea ieșire în Vest, eram prima solistă de muzică ușoară din România invitată la acest eveniment. Prezentatorul trebuia să mă anunțe, așa că începe: “Și acum, din România, domnișoara Marguerite…”. Și se oprește. Mai încearcă o dată, se oprește în același punct și-l pufnește râsul. După alte câteva clipe, în care nimeni nu înțelegea ce se întâmplă, maestrul de ceremonii zice: “În sfârșit, domnișoara Marguerite… Pisslarue”. Toată sala a izbucnit în hohote de râs. Pentru cei care nu cunosc limba franceză, felul în care prezentatorul mi-a pronunțat numele s-ar putea traduce prin “urinează pe stradă”. După ieșirea din scenă, domnul cu pricina a venit la mine în culise ca să-și ceară scuze. M-a sfătuit să-mi schimb numele în „passelaru”, adică ” pieton pe stradă” - potrivit Wikipedia.

Atac la imagine

În 1983, în plină ascensiune a carierei, Margareta se mută împreună cu soţul ei în SUA. Nu a durat mult şi Securitatea, "ochiul de sticlă" al fostului regim, a început să lanseze în spaţiul public o serie de teorii denigratoare la adresa solistei. Plecarea ei peste ocean nu era bine văzută, astfel că zvonurile au început să curgă.

Se vehicula, pe atunci, că fata Margaretei a orbit după ce artista i-a cerut să facă o operație estetică dintr-o dorinţă egoistă ca cineva să-i moştenească ochii care bat în violet şi sunt o raritate în lume. Un alt zvon era acela că soțul Margaretei s-ar fi sinucis prin spânzurare. Actriţa îşi asigură publicul că toate acestea sunt doar născociri. Fiica este bine mersi în SUA, iar artista a revenit în România, alături de soț, după 1989. „Fiica mea, Ana-Maria, revine în Bucureşti cu drag şi, de fiecare dată, ne plimbăm în parcul Herăstrău şi în Cişmigiu, pe unde îi plăcea să se joace în copilărie”, a spus Margareta într-un interviu aniversar.

Ana Maria Sencovici a rămas în Statele Unite unde a obținut o diplomă de master în cadrul Universității din Pennsylvania, la Wharton Business School. Fiica Margaretei Pâslaru nu a moștenit talentul muzical al mamei sale, dar are, în prezent, o carieră de invidiat în domeniul managementului, este căsătorită şi are doi copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel