Cum a ”contribuit” Twitter la falimentarea băncii Silicon Valley

Fotografie de la Ketut Subiyanto:Pexels
Fotografie de la Ketut Subiyanto:Pexels

Silicon Valley Bank a devenit cel mai mare creditor din SUA care a dat faliment bancar din 2008 încoace.

Săptămâna trecută, clienții au retras din conturile SVB  aproximativ 42 de miliarde de dolari într-o singură zi, lăsând banca cu un sold de numerar negativ de 1 miliard de dolari, a declarat compania într-un dosar de reglementare.

Retragerile uluitoare s-au desfășurat cu o viteză incredibilă permisă de banca digitală și au fost alimentate în cea mai mare parte de panica virală răspândită pe platformele rețelelor sociale și, se pare, în grupurile private de chat, informează CNN.

În ziua care a precedat prăbușirea băncii, mai mulți capitaliști proeminenți au apelat în special la Twitter și la alte platforme de socializare pentru a trage alarma cu privire la situație.

Unii investitori au îndemnat startup-urile să regândească unde își păstrează numerarul. La rândul lor, fondatorii și directorii executivi ai acestor start-up-uri au distribuit apoi tweet-uri despre situația îngrijorătoare de la bancă pe canalele social media.

De cealaltă parte a ecranului, liderii startup-urilor s-au grăbit să retragă fonduri online – atât de multe încât unii au spus că sistemul online părea să se defecteze.

Totuși, rezultatul final a fost o cursă modernă de retragere a fondurilor, pe care președintele House Financial Services, Patrick McHenry, a descris-o mai târziu într-o declarație drept ”prima falimentare alimentată de Twitter”.

”Chiar și în vremurile străvechi, cu mult înainte de a avea vreo formă de comunicare modernă, existau astfel de zvonuri care se împrăștiau foarte repede”, a declarat pentru CNN, Andrew Metrick, profesor de finanțe și management Janet L. Yellen la Yale School of Management: ”Acum avem Twitter.”

Ceea ce a făcut ca Banca Silicon Valley să fie unică și să fie preferata multor clienți a fost ușurința prin care aceștia puteau efectua operațiuni online, în cazul de față retrageri care, pe lângă viteza de răspândire a zvonurilor despre iminentul faliment, au reprezentat factorul destabilizator pentru SVB. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel