Cum a evadat un liliac de la o grădină zoo din Germania

FOTO cu rol ilustrativ: Freepik
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik

Femeia care a dus accidental acasă liliacul a crezut că este o glumă de Halloween.

Citește și: Ce poți face atunci când găsești un liliac. Cât de importantă este conservarea speciei

O întâmplare ce părea doar o glumă, în contextul Halloween-ului, s-a dovedit a fi o evadare inedită, fiind prima cu care s-au confruntat administatorii unei grădini zoologice din Germania.

O femeie a adus accidental acasă un liliac după o vizită în peștera liliecilor de la Grădina Zoologică din Karlsruhe, un oraș în sud-vestul Germaniei, potrivit DPA.

În timpul vizitei pe care Elina Öfele, în vârstă de 30 de ani, a făcut-o împreună cu fiul său în peșteră, unul dintre animale s-a prins fără să fie observat de hainele acesteia.

Femeia a declarat pentru DPA că a observat liliacul abia când a ajuns acasă. Când și-a dat jacheta jos, liliacul a căzut pe podea, în holul locuinței sale.

Inițial, a crezut că era o glumă pusă la cale de soțul ei cu prilejul Halloween. și-a dat apoi seama că era vorba despre un animal adevărat. ”M-am speriat, am crezut că animalul e mort”, a spus profesoara de educație specială. Dar apoi liliacul s-a mișcat și chiar a mușcat-o încet de mână.

Liliacul a revenit în peșteră

În aceeași zi, Elina Öfele a consultat un expert în lilieci și i-a oferit liliacului apă cu miere și jumătate de banană, după care, pe perioada nopții, l-a pus într-o cutie în baie, unde era cald. A doua zi dimineață, soțul și fiul au dus animalul înapoi la grădina zoologică.

”Am pus liliacul înapoi în peșteră și este bine”, a spus purtătorul de cuvânt al Grădinii Zoologice, Timo Deible. Mai multe sute de specii de lilieci trăiesc în acea peșteră, care a fost inaugurată pentru public în 2015, însă niciunul nu a ”evadat” în acest fel până acum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel