Cum a fost dat afară un jurnalist de la Digi 24. Poveste șoc

Concedierile masive din ultima perioadă de la Digi 24 l-au făcut pe un jurnalist care a lucrat la acest post de televiziune să vorbească despre lucrurile grave care se întâmplă acolo.

VEZI ȘI: Mesajul unui jurnalist de la Digi 24 concediat înainte de Sărbători

Este vorba despre Liviu Ghinea care a fost dat afară de la Digi 24 în 2013, în perioada sărbătorilor de iarnă. El nu a vorbit până acum despre acest episod, dar spune că a decis să povestească abia acum ce i s-a întâmplat pentru că "înainte de Crăciunul 2014 au păţit-o şi alţii".

De asemenea, amintim că Sandu Mureşan, un jurnalist cu experienţă de 20 de ani în presă, a fost concediat de la Digi 24 Cluj-Napoca chiar înainte de Crăciun, în 2014.

"Experienţa mea de la Digi 24 HD

La sfârşitul verii 2013 am ales să plec de la Viaţa Liberă Galaţi. Singurele motive au fost legate de faptul că cei de la Digi 24 plăteau ceva mai bine, îmi era dor de munca în TV şi ştiam că vor deschide un post local în Galaţi. Drept pentru care am ales calea puţin mai complicată.

Am plecat la Digi 24 Constanţa, pentru a mă acomoda cu stilul de muncă şi pentru a vedea dacă pot face faţă. Nu spun că a fost uşor. Am lăsat la Galaţi familia, în primul rând, şi în al doilea rand relaţiile pe care mi le făcusem pe malul Dunării. Totuşi, având în vedere că sunt constănţean şi că aveam ceva cunoştinţe în presa de acolo, mai ales datorită celor ce fac sau au făcut parte din echipa Adevărul, am zis că merită totuşi să încerc. După lupte seculare, am ajuns angajat al Digi 24 Constanţa în august.

Integrarea în echipă nu a fost deloc complicată, iar experienţa acumulată la Galaţi , Brăila şi Bucureşti mi-a fost de folos. Pe la sfârşitul lunii octombrie, proiectul de la Galaţi a început să prindă deja contur şi mi s-a dat opţiunea de a alege între Constanţa, unde aş fi rămas reporter şi Galaţi, unde aveam un post ceva mai răsărit. Nu spun care, pentru că oricum nu are rost. Oricum, am ales Galaţiul.

Decizie cum nu se poate mai proastă!

Pe la începutul lui decembrie am început negocierile. A venit un nene, Alex Hrincă, cu care am vorbit câte în lună şi în stele şi care mi-a spus că în cel mai scurt timp voi avea şi un contract de semnat.

Buuun. O săptămână mai târziu aveam şi contractul în faţă. Am semnat o tonă de hârtii şi m-am apucat de cumpărăturile de Crăciun. Toate bune şi frumoase.

Numai că, pe 22 sau 23 decembrie 2013, nu îmi mai amintesc cu exactitate data, primesc un telefon de la managerul de proiect de la Galaţi. Mă gândeam că vrea să ne vedem. Numai că.... surpriză de Crăciun.

"Liviu, cunoşti articolul : "Acuzaţii grave împotriva celui mai mare operator de internet şi cablu TV. Concurenţa, eliminată cu ranga şi toporul (GALERIE FOTO/VIDEO)"?". Normal că îl ştiam. Ce sens are să îţi negi munca, mai ales în condiţiile în care ştii că ai procedat ca la carte, ai luat toate părerile posibile şi imposibile şi aşa mai departe.

Deci răspunsul meu a fost unul afirmativ.

"Trebuie să ne întâlnim să îţi dai demisia", îmi spune domnul cu pricina. Nu pot să spun că îl acuz, mai ales că a plecat şi el din companie. Ordinul venise de altundeva. Am întrebat totuşi de ce să îmi dau demisia, după ce semnasem contractul cu doar câteva zile înainte.

"Pentru că ai scris împotriva comaniei!", este răspunsul pe care l-am primit de la Bucureşti. Degeaba am încercat să explic că a scrie o investigaţie presupune exact acet lucru. Să scrii împotriva cuiva, cu probe, probe pe care de altfel le şi adusesem. Degeaba am încercat să îi spun că munca de jurnalist exact asta presupune şi că un articol nu reprezintă o campanie de presă concertată.

Degeaba am încercat să îi spun că sunt forţat să îmi dau demisia tocmai din simplul motiv că am acţionat ca la carte. Nu a contat. Nu a contat nici faptul că am lucrat cât se poate de bine la Constanţa. Nu a contat absolut nimic în afară de faptul că scrisesem de rău despre companie, cu probe, înainte de a fi angajatul ei. Nu au înţeles absolut nimic.

A urmat demisia, după care, la început de 2014, reîntoarcerea în "Viaţa Liberă". Aici, altă poveste. Singura frază la reangajare a fost : "Consideră că ţi-ai luat un concediu de şase luni şi bine ai revenit!". Şi am reînceput munca, încercând să las în urmă experienţa de la Digi 24 HD, cel mai echidistant post de ştiri din România. (Evident glumesc cu ultima propoziţie).

Digi 24 s-a deschis în cele din urmă la Galaţi, cu o echipă chiar bună. În ţară, în 2014 a existat scandalul cu Cristi Citre, urmat de multe altele. Eu am ales să tac, tocmai pentru a nu le face rău celor de la Galaţi. Sunt oameni cu care am lucrat de-a lungul timpului.

Ei bine, înainte de Crăciunul 2014, măgăria s-a întâmplat din nou. Din câte am înţeles, alţi şase sau şapte oameni au ajuns pe drumuri, din varii motive.

Dacă vreodată aş fi avut intenţia de a mai lucra la RCS-RDS, acum mi-a trecut definitiv. În special pe cei care au familii de întreţinut îi sfătuiesc să se gândească de două ori înainte de a semna vreun contract de prestare servicii cu această companie. Nu de alta, dar pot păţi fix la fel ca mine sau ca alţi 100 de oameni", a scris Liviu Ghinea pe blog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel