Cum a fost implozia submersibilului Titan. Ultimele clipe din viața pasagerilor / simulare video

Sursa foto: YouTube OceanGate
Sursa foto: YouTube OceanGate

Resturile de la submersibilul Titan indică faptul că o implozie catastrofală a distrus ambarcațiunea și i-a ucis instantaneu pe cei cinci pasageri de la bord.

Toate cele cinci persoane aflate la bordul submersibilului Titan au fost declarate decedate de Garda de Coastă a SUA, după câteva zile de căutare a ambarcațiunii pierdute, conform JPost.

Deși trupurile celor aflați la bord nu au fost găsite, au fost localizate resturi de la submersibil, iar autoritățile au spus că acestea erau în concordanță cu semnele unei „implozii catastrofale” care a distrus submersibilul și a ucis pasagerii din interior.

Titan, care se afla într-o expediție pentru a vizita epava Titanicului, a pornit din St. John’s, Newfoundland, Canada, vineri, 16 iunie, și și-a început coborârea la epava Titanicului la ora 8 a.m. duminică, 18 iunie.

Comunicarea dintre submarin și suprafață s-a pierdut la aproximativ o oră și 45 de minute de la coborâre. Era programat să revină la suprafață la ora 15.00, dar nu a mai reapărut.

Paza de coastă a fost anunțată despre nava dispărută câteva ore mai târziu, iar până luni era în desfășurare o operațiune masivă de căutare și salvare. Oficialii au declarat că, dacă submarinul era încă intact și cei de la bord erau încă în viață, ei mai aveau între 70 și 96 de ore de oxigen.

Căutările au continuat într-o cursă contra cronometru până când au fost găsite bucăți din submersibil joi, la aproximativ 3.810 metri sub suprafață și la 487 de metri de prova epavei Titanicului.

Contraamiralul John Mauger al Pazei de Coastă a SUA a declarat într-o conferință de presă că resturile găsite sunt „în concordanță cu o pierdere catastrofală a camerei de presiune”. 

Experții sunt de acord asupra submersibilului Titan

David Russell, un fost submarinist al Royal Navy, care a condus căutarea Marii Britanii a submarinului Kursk în 2000, a declarat pentru Sky News că respectiva carcasă sub presiune este locul unde ar fi stat pasagerii.

„Este acea carenă sub presiune care ar trebui să reziste la presiunea pe care o experimentezi la o adâncime de 4.000 m”, a spus el.

Russell crede că implozia carenei înseamnă că cei din interiorul capsulei au fost uciși „instantaneu”.

David Mearns, un expert în scufundări și prieten al pasagerilor Hamish Harding și Paul-Henry Nargeolet, a declarat pentru BBC că resturile includ „un cadru de aterizare și un capac din spate al submersibilului” și că a confirmat ceea ce s-au temut experții cu privire la submersibil.

„Singura mângâiere din toate acestea este că nu au suferit timp de patru zile”, a spus Mearns într-un interviu pentru BBC, în timp ce și-a exprimat tristețea pentru pierderea prietenilor săi și a celorlalți pasageri.

Ofer Ketter, co-fondatorul unei companii private de submersibile numită Sub-Merge, a declarat pentru New York Post că, dacă ceva ar fi spart carena și a fost provocată o pierdere bruscă de presiune în interiorul navei, implozia s-ar fi produs într-o milisecundă, poate chiar într-o nanosecundă.

„Ei nu au știut niciodată că s-a întâmplat, ceea ce este de fapt foarte pozitiv în această situație foarte negativă”, a spus Ketter despre cele cinci victime. „A fost instantaneu, chiar înainte ca creierul lor să poată trimite corpului lor un tip de mesaj, de exemplu durere”, a mai punctat Ketter.

Oceanograful și profesorul Peter Girguis, de la Universitatea Harvard, a declarat pentru New York Post că submersibilul este similar cu un rezervor de scufundări.

„Când un rezervor de scufundări este umplut în exces, există un dispozitiv de siguranță care eliberează gaz foarte repede. Cel puțin acesta este planul”, a spus Girguis.

„Când iei echivalentul unui rezervor de scufundări și vrei ca acesta să țină presiunea, este o altă poveste – pentru că dacă depășești puterea vasului, atunci acesta se zdrobește”, a mai spus el.

În timp ce Girguis este de acord că implozia a fost bruscă, el a clarificat că nu putem ști cu siguranță ce au experimentat cele cinci victime de pe Titan în ultimele lor clipe de viață.

„Avem tendința de a crede că a fost ceva rapid, dar vreau să subliniez din nou, nu știm exact”, a spus el pentru New York Post/

O simulare video apărută în mediul online arată o implozie a submersibilului

Reconstituiri digitale și animate ale imploziei submersibilului din exterior sunt distribuite pe TikTok.

Un videoclip a arătat că submersibilul Titan se prăbușește spre fundul oceanului înainte de a se contorsiona complet similar cu o cutie zdrobită.

„La prăbușirea instantanee a presiunii, carena ar încălzi imediat aerul din submarin până la suprafața temperaturii soarelui, în timp ce pereții de metal și apă de mare se vor zdrobi unii de alții în aproximativ 30 de milisecunde” se arată în descriere.

Un alt videoclip arată un submarin militar care plutește deasupra fundului mării, înainte de a se aplatiza brusc, de a se contorsiona și de a se rupe în bucăți.

„Deci, acesta este în esență ceea ce se întâmplă atunci când un submarin explodează sub apă”, se arată în videoclip. „Este instantaneu în ceea ce privește moartea când vine vorba de orice vieți care ar putea fi la bord.”, se mai spune în clip.

Paza de Coastă a SUA și alți experți au afirmat că trupurile celor cinci victime nu pot fi niciodată recuperate, din cauza naturii neiertătoare a mediului de adâncime de pe fundul oceanului și a faptului că implozia violentă înseamnă că este posibil să nu mai rămână nicio rămășiță. a recupera.

@starfieldstudio Submarine implosion demonstration. Educational #submarine #titan #titanic ♬ Amityville Horror - Scary Halloween Sound Effects - Halloween Sound Effects

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel