Cum a fost organizat flagrantul împotriva lui Dumitru Buzatu. Primele imagini cu momentul în care președintele CJ Vaslui ia banii - Foto

Au apărut imagini cu momentul în care Dumitru Buzatu primește mită.

Au apărut imagini cu flagrantul organizat împotriva lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui care a fost prins cu mită de 1,25 milioane de lei, dar și informații din referatul procurorilor DNA despre cum a fost organizat acest flagrant. Pe înregistrările făcute de procurori se vede cum Dumitru Buzatu ia o geantă maro în care s-ar afla acei bani și o pune în portbagajul mașinii sale.

"În acest referat de arestare procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descris pas cu pas cum a decurs acest flagrant și spun că în acea zi, adică aseară, colaboratorul urma să se întâlnească cu Dumitru Buzatu. Imediat organele de urmărire penală au pus la dispoziția acestuia o geantă maro cu suma de 1.250.000 de lei, compusă din 2.500 de bancnote de 500 de lei. La ora 19:13 a fost observată mașina pe care o conducea președintele Consiliului Județean Vaslui, a fost oprit la ieșirea din fermă, iar în autoturism a fost identificat acesta însoțit de un angajat al Consiliului Județean Vaslui. Iată că a mers împreună cu șoferul să ia această mită.

Geanta maro cu bani, găsită în mașina lui Dumitru Buzatu

În momentul în care au percheziționat această mașină au găsit în portbagajul autoturismului, în partea stângă spun procurorii, această geantă de culoare maro și au găsit acei bani, toți banii pe care procurorii i-au pus acolo au fost găsiți apoi la percheziție de către aceștia.

La ora 19:15, se arată în acest referat, Dumitru Buzatu s-a ridicat de la masă, a mers la această mașină, colaboratorul a deschis ușa stângă de la această mașină, a luat de pe bancheta din spate geanta maro pusă la dispoziție de către procurorii DNA, Buzatu a deschis portbagajul său, a mers către acest colaborator, a luat geanta și a pus-o în portbagajul mașinii sale.

De asemenea, se mai arată în acest referat, faptul că președintele CJ Vaslui de foarte multe ori punea presiune pe angajații lui, deși nu trebuia să facă asta și nu ar fi trebuit să aibă legătură cu avizarea acestor contracte. DNA spune că el făcea orice ca să urgenteze întocmirea documentației aferente acelei facturi, să facă decontul cât mai repede, simțeau aceste presiuni angajații din subordinea sa.  Direcția Națională Anticorupție arată în acest referat pas cu pas cum încerca Dumitru Buzatu să pună presiune pe angajați astfel încât să primească această mită cât mai repede", a relatat jurnalista Corina Matlinschi la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel