Cum a pledat medicul acuzat de moartea actorului Matthew Perry

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Dr. Mark Chavez, unul dintre medicii acuzați în legătură cu decesul actorului Matthew Perry, cunoscut pentru rolul său din serialul Friends, a pledat vinovat în fața instanței din Los Angeles. Chavez, în vârstă de 54 de ani, a fost acuzat de conspirație pentru distribuirea anestezicului chirurgical ketamină, după ce a furnizat medicamentul care a dus la moartea actorului.

Citește și: Portretul Kamalei Harris, realizat pe un teren agricol din Italia / foto

Conform autorităților, Chavez a condus o clinică de ketamină și a vândut comprimate de ketamină doctorului Salvador Plasencia, care la rândul său le-a furnizat lui Perry. Actorul, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit decedat în jacuzzi-ul din curtea sa din sudul Californiei, în octombrie 2023.

Examinarea post-mortem a arătat o concentrație ridicată de ketamină în sângele lui Matthew Perry, determinând că „efectele acute” ale substanței au fost cauza directă a decesului său. Ketamina este un medicament utilizat în mod frecvent pentru tratarea depresiei, anxietății și durerii, însă, în cantități mari, poate fi extrem de periculos.

Chavez a recunoscut în acordul său de pledoarie că a obținut ketamină în mod fraudulos atât de la clinica sa anterioară, cât și de la un distribuitor en-gros, folosindu-se de o rețetă falsificată. Acuzațiile împotriva sa fac parte dintr-o anchetă mai amplă, în care cinci persoane au fost puse sub acuzare pentru implicarea în moartea lui Perry.

Potrivit procurorilor, asistentul personal al lui Perry, Kenneth Iwamasa, a colaborat cu cei doi medici pentru a-i furniza actorului ketamină în valoare de peste 50.000 de dolari în săptămânile dinaintea decesului său. Documentele de inculpare au dezvăluit schimburi de mesaje între Chavez și Plasencia, în care discutau despre prețul pe care i l-ar fi cerut actorului pentru fiolele de ketamină. Într-un mesaj, unul dintre doctori spunea: „Mă întreb cât de mult va plăti acest idiot”.

Pledarea vinovată îi oferă lui Chavez posibilitatea de a se confrunta cu o acuzație mai ușoară, în schimbul cooperării sale cu autoritățile. Cu toate acestea, el riscă până la 10 ani de închisoare. „A acceptat responsabilitatea. Colaborează cu autoritățile”, a declarat avocatul său în fața instanței, scrie BBC.

Chavez și-a predat pașaportul și a fost de acord să renunțe imediat la licența sa medicală. El rămâne în libertate pe cauțiune până la pronunțarea sentinței, programată pentru 2 aprilie 2025.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel