Cum a reușit un radioamator să comunice cu astronauții de pe Stația Spațială Internațională (SSI) după ce a prins semnal, din greșeală, cu o antenă artizanală/VIDEO

captură video
captură video

După mai multe încercări, un bărbat și-a văzut în sfârșit visul împlinit atunci când a reușit să comunice, la propriu, cu astronauții aflați la bordul ISS. Mai mult, a vorbit chiar cu astronautul NASA Woody Hoburg.

Un radioamator a reușit să stabilească contact direct cu Stația Spațială Internațională (ISS), în timp ce aceasta traversa cerul de deasupra locuinței sale. Doug, pasionat de radio și telecomunicații, a realizat această conexiune extraordinară în luna iulie a anului 2023,  potrivit unilad.com.

Cum s-a întâmplat totul

Pe pagina de YouTube KB8M Ham Radio, un clip surprinde momentul în care Doug își repetă indicativul de apel - "Kilo Bravo 8 Mike" - de mai multe ori înainte de a stabili contactul cu Stația Spațială Internațională (ISS). Într-o scenă de-a dreptul captivantă, Hoburg răspunde cu entuziasm: "Kilo Bravo 8 Mike, NA1SS te-a recepționat clar la bordul Stației Spațiale. Bine ai venit la bord!"

De la momentul publicării în iunie și până în prezent, clipul a strâns aproape 1.400.000 de vizionări.

Youtube video image

„Am vorbit cu Woody Hoburg! Vă dați seama? Ce emoție!"

"Am intrat în contact cu ISS și am vorbit cu Woody Hoburg. Ce emoție!" a mărturisit el, notând că a editat ulterior videoclipul pentru a-l face mai accesibil.

Deși mulți astronauți de pe ISS sunt radioamatori licențiați și organizează sesiuni de contact programate cu pasionații de pe Pământ, realizarea unei conexiuni vocale directe cu ei este o experiență rară și deosebită pentru entuziaștii din domeniu.

Programul Radioamatorism pe Stația Spațială Internațională, susținut de organizații precum NASA, ESA, CSA și Roscosmos, încurajează participarea copiilor la astfel de interacțiuni pentru a stimula interesul pentru știință și tehnologie. Cu toate acestea, contactele directe cu astronauții sunt posibile doar în anumite condiții și poziții ale ISS, ceea ce înseamnă că doritorii trebuie să aibă răbdare și să aștepte momentul potrivit când stația spațială trece pe deasupra lor. Este o performanță impresionantă, care necesită nu doar cunoștințe tehnice, ci și coordonare precisă și pasiune pentru explorare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel