EXCLUSIV  Cum a reușit vinul să se dezvolte într-un ritm mare în România. Dacă țara noastră mergea în același ritm, eram departe, spune rectorul Universității „Dunărea de Jos“

Fotografie de la Valeria Boltneva: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sticla-pahar-estompare-ince-o-are-1123260/
Fotografie de la Valeria Boltneva: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sticla-pahar-estompare-ince-o-are-1123260/

Calitatea produselor vinicole a crescut foarte mult în ultimii ani, afirmă Lucian Georgescu, rectorul Universității „Dunărea de Jos“ din Galați, iar tehnologizarea industriei a jucat un rol esențial în această dezvoltare.

Profesorul Lucian Georgescu, rectorul Universității „Dunărea de Jos“ din Galați, a vorbit despre dezvoltarea domeniului vinicol din România în ultimii ani:

„Sectorul vinicol se dezvoltă. Calitatea produselor alimentare, în România, a crescut, dar pe vin, dacă toată România se dezvolta, în ultimii 15 ani, în ritmul în care a crescut calitatea vinului românesc, atât pe roșu, cât și pe alb, dar în special pe sec, era bine. Suntem mult deasupra tuturor lucrurilor care existau acum 20 de ani. Este spectaculos ce a crescut domeniul ăsta.

Am venit și noi, din urmă, cu tehnologii noi, cu solurile. De asemenea, sunt schimbări climatice care conduc către necesitatea de adaptarea  a viei și adaptare a tehnologiei vinului. Scade imunitatea din sol, cresc anumiți nutrienți, crește cantitatea de zile de însoliere, iar asta presupune, la fel, tehnologii noi. Se lucrează cu cei de la universitățile de profil, de științe agricole, și se merge în direcția asta“, a spus, la DC News, profesorul Lucian Georgescu.

Youtube video image

Admitere 2022: Locuri „păstrate” la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galați. Ocazie extraordinară pentru viitorii studenți

Rectorul Universității „Dunărea de Jos“ din Galați, Lucian Georgescu, a vorbit despre preferințele studenților care se îndreaptă către orașul de pe Dunăre și despre oferta educațională a universității:

„Noi mai avem circă 200 de locuri la buget neocupate. Sunt neocupate pentru că, deși le puteam ocupa, le puteam distribui, am preferat să le ținem pentru specializările unde cererea este mai mică din partea candidaților, de exemplu specializările inginerești. Pe inginerii, cererea este mai mică decât numărul de locuri la buget. În loc să ne ducem cu toate locurile ocupate în domenii foarte cerute, cum ar fi Medicina, Științele Economice sau Dreptul. ținem deoparte niște locuri, că avem dreptul, conform legii, să facem chestia asta, ca să încercăm să susținem în continuare și specializările inginerești“, a spus Lucian Georgescu, rectorul Universității „Dunărea de Jos“ din Galați.

„Adică el se duce, dă la Drept, că, na, toți vor să fie procurori, judecători, sunt salarii bune, pensii devreme, vede că acolo nu intră la buget și atunci se orientează către o disciplină care are căutare. Iată, e nevoie de ingineri“, a punctat Val Vâlcu (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel