Cum a slăbit un bărbat 70 de kilograme, la ce a renunțat să mai mănânce. Secretele succesului

Fotografie de la Towfiqu barbhuiya: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/maini-tricou-sanatate-zgarcit-11309666/
Fotografie de la Towfiqu barbhuiya: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/maini-tricou-sanatate-zgarcit-11309666/

Află în articol cum a slăbit un bărbat 70 de kilograme!

Citește și articolul - Dieta americană. Cum slăbești sănătos cu smoothie-uri verzi și dressing-uri fără ulei

Jose Matos, un tată a doi copii din Utah, Statele Unite ale Americii, consuma aproape 6.000 de calorii pe zi. De cele mai multe ori, el mânca alimente procesate, precum burgeri și pizza rolls. Astfel, a atins chiar și greutatea de 240 de kg.

Punctul de cotitură

Însă punctul de cotitură a fost când a început să aibă o problemă de sănătate, respectiv paralizia facială Bell. Este o afecțiune neurologică care cauzează căderea parțială a feței, transmite New York Post.

Prin urmare, a decis să își schimbe total stilul de viață, fapt care a dus la o scădere în greutate, până la 170 de kg și nu a mai fost nevoit să ia medicamente pentru diabet de tip 2 și tensiune arterială.

Cheia succesului

Jose Matos spune că succesul survine după ce a avut pe o dietă bogată în proteine și a eliminat alimentele ”declanșatoare” de pofte. De asemenea, a stabili o rutină de exerciții sustenabile.

Matos spune că își prioritizează proteinele în mesele sale, respectiv carne de pui, vită și pește împreună cu soția sa. Bărbatul a eliminat din dietă alimentele ”declanșatoare”, pe care el le consideră a fi brânza și tortilla. Mai mult, a evitat mănânce în oraș ori să consume băuturi carbogazoase. Dacă are poftă de pizza rolls, mănâncă doar una singură.

Sistemul său de susținere, care are în componență familia și colegii de muncă, a avut un rol primordial în parcursul său de a slăbi. A fost ajutat să înțeleagă că scăderea în greutate este un angajament care trebuie luat pe termen lung, pentru a avea succes.

Își propune să atingă greutatea de 110 kg

Jose Matos și-a început treptat rutina de exerciții, cu plimbări și, apoi, integrând genuflexiuni, exerciții de tip push-pull și cardio. Bărbatul a adoptat o strategie pentru exerciții care subliniază dedicarea sa de a își menține progresul: „Știu că trebuie să o fac, știu că vreau să o fac și știu că pot să o fac”, a zis Matos, care își propune să atingă greutatea de 110 kg, continuând să adopte obiceiuri de viață sănătoase și sustenabile.

Citește și - Cele mai bune 6 diete pentru a slăbi dacă aveți peste 50 de ani

Dacă aveți peste 50 de ani, vă propunem cele mai bune 6 diete care vă ajută să slăbiți. Una dintre ele este considerată ca fiind cea mai sănătoasă din lume.

O dată cu înaintarea în vârstă, și nu numai, trebuie să avem o mai mare grijă cu privire la greutate, la ce mâncăm, deoarece orice kilogram în plus este foarte dificile de a scăpa apoi de el.

Prin urmare, alegerea unei diete care să fie potriviă cu așteptările pe care le aveți, după vârsta de 50 de ani, poate să fie o adevărată provocare. 

Pierderea în greutate e un obiectiv comun în multe etape ale vieții, însă în momentul în care ajungeți la vârsta mijlocie, este esențial să intensificați activitatea fizică, dar și să reduceți aportul de calorii, pentru că metabolismul încetinește în mod natural, iar oasele slăbesc și pierdeți mușchii slabi. Citește continuarea articolului aici, pentru a afla care sunt cele mai bune diete!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel