Cum a trăit un elev atacul armat din Georgia: „Sunetele nu păreau reale”

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

În urma unei tragedii care a zguduit comunitatea din Georgia, patru persoane au fost ucise și alte nouă au fost rănite la Apalachee High School.

Incidentul s-a petrecut miercurea trecută, iar elevii încearcă acum să facă față pierderilor devastatoare.

Isaac Sanguma, un elev al liceului, a povestit în cadrul emisiunii „CBS Mornings” cum, în momentul atacului, se îndrepta spre clasă și nu a realizat imediat că sunetele pe care le auzea erau focuri de armă.

„Cred că am auzit un boom, boom, dar la început nu părea să fie un foc de armă, nu mi-a venit în minte că ar putea fi așa ceva”, a spus elevul. „Instinctul meu a fost să mă întorc repede în clasă”, mai spune acesta. Momentul terifiant i s-a părut ireal.

Individul "va fi tratat ca un adult"

Victimele au fost identificate ca fiind Mason Schermerhorn (14 ani), Christian Angulo (14 ani), profesorii Richard Aspinwall (39 de ani) și Christina Irimie (53 de ani).

Potrivit site-ului școlii, Aspinwall și Irimie erau ambii profesori de matematică. Suspectul, identificat ca fiind Colt Gray, în vârstă de 14 ani, este și el elev al aceleași școli, conform Georgia Bureau of Investigation (GBI).

Gray a fost reținut în viață, iar directorul GBI, Chris Hosey, a declarat că acesta va fi acuzat de omor și „va fi tratat ca un adult”. Gray este în prezent reținut la Gainesville Regional Youth Detention Center din Georgia, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiție pentru Minori din stat pentru CBS News.

Cu mai bine de un an în urmă, poliția din Georgia l-a intervievat pe Gray, pe atunci în vârstă de 13 ani, în legătură cu niște postări online prin care amenința cu împușcături într-o școală.

Gray a negat atunci acuzațiile, iar tatăl său a declarat că deținea arme de vânătoare în locuință, dar fiul său adolescent nu avea „acces nesupravegheat” la ele, conform FBI Atlanta.

Autoritățile nu au dezvăluit încă modul în care Gray a obținut arma folosită în atacul de miercuri.

"Nu știam că acea conversație va fi ultima"

Una dintre victime, Christina Irimie, era și profesoara de matematică a lui Isaac Sanguma. Elevul a avut ocazia să vorbească cu ea în dimineața incidentului.

„Mi-a spus să ajung la clasă la timp și era mereu amabilă, făcea glume ciudate și era o persoană foarte bună”, a povestit Sanguma.

„Nu știam că acea conversație va fi ultima. Nu știam că va fi ultima oară când vorbi cu ea”, a aduăugat acesta. Elevul a descris-o pe Irimie ca fiind o persoană primitoare, care întotdeauna încerca să ofere elevilor încredere. „Pur și simplu nu pot să cred că profesoara mea, cineva pe care îl văd în fiecare zi… nu pare real”, mai spune acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel