Cum a votat Parlamentul noua conducere a BNR. Lista cu voturi - FOTO

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Parlamentarii au votat noua conducere a Băncii Naţionale a României. 

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat, marţi, noua conducere a Băncii Naţionale a României, iar Mugur Isărescu a primit un nou mandat de guvernator al BNR.

Mugur Isărescu a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie şi guvernator al Băncii Naţionale a României.

Leonardo Badea a fost numit vicepreşedinte al CA şi prim-viceguvernator al BNR, iar Florin Georgescu şi Cosmin Ştefan Marinescu - membri ai CA şi viceguvernatori ai BNR.

Aura Socol, Roberta Anastase, Alexandru Nazare, Csaba Balint şi Cristian Popa au fost numiţi în funcţii de membri în CA al Băncii Naţionale.

Noua conducere a BNR are mandat de 5 ani, începând cu data de 11 octombrie, conform Agerpres.

Cum au votat parlamentarii:

- Isărescu Mugur Constantin, președinte al Consiliului de Administrație și guvernator al B.N.R., 286 voturi ”pentru”, 55 voturi ”contra”

- Badea Leonardo, vicepreședinte al Consiliului de Administrație și prim-viceguvernator al B.N.R., 289 voturi ”pentru”, 52 voturi ”contra”

- Georgescu Florin, membru al Consiliului de Administrație și vicegurvernator al B.N.R., 287 voturi ”pentru”, 54 voturi ”contra”

- Marinescu Cosmin-Ștefan, membru al Consiliului de Administrație și vicegurvernator al B.N.R., 288 voturi ”pentru”, 53 voturi ”contra”

- Socol Aura Gabriela, membru al Consiliului de Administrație, 289 voturi ”pentru”, 52 voturi ”contra”

- Anastase Roberta Alma, membru al Consiliului de Administrație, 286 voturi ”pentru”, 55 voturi ”contra”

- Nazare Alexandru, membru al Consiliului de Administrație, 301 voturi ”pentru”, 40 voturi ”contra”

- Balint Csaba, membru al Consiliului de Administrație, 289 voturi ”pentru”, 52 voturi ”contra”

- Popa Cristian, membru al Consiliului de Administrație, 290 voturi ”pentru”, 51 voturi ”contra”

Foto:

Vot de încredere

Cosmin Marinescu, numit membru al Consiliului de Administrație și vicegurvernator al B.N.R., a transmis un mesaj după ce a primit votul de încredere.

„Primirea votului de încredere și numirea ca viceguvernator al Băncii Naționale a României mă onorează și deschide astfel un nou capitol de angajament și responsabilitate în plan profesional și instituțional. Parcursul meu profesional, de peste 25 de ani în plan academic și științific, centrat pe domenii definitorii în sfera politicilor economice, la care se adaugă funcțiile de demnitate publică exercitate – consilier prezidențial pe probleme economice din decembrie 2014, atât în primul cât și în cel de-al doilea mandat al președintelui României, precum și prezența activă, timp de peste 15 ani, în spațiul public, instituțional și decizional din domeniul politicilor publice reprezintă atuuri pe care le voi orienta, în anii următori, spre îndeplinirea standardelor înalte, profesionale și etice, pe care le implică funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a României.

Ca economist, împărtășesc convingeri de dreapta, deoarece dezvoltarea și prosperitatea sunt natural corelate cu economia de piață, libertatea economică și antreprenoriatul, competitivitatea și investițiile, într-un context de politici sănătoase. Amintesc, în acest sens, mesajele de politică economică, transmise în numele președintelui României sau ca reprezentant al Administrației Prezidențiale, privind necesitatea ca România să schimbe modelul economic de dezvoltare pe direcții sustenabile.

Am arătat, de-a lungul anilor dominați de politici pro-ciclice, de ce creșterea economică a României nu trebuie să se bazeze prioritar pe consum, ci pe investiții, cu precădere pe investițiile din fonduri europene. Iată că, după niște ani și unele schimbări de perspectivă în plan guvernamental, factorul cheie în modernizarea României este reprezentat astăzi de investițiile din fonduri europene.

România a atins un prag de maturitate economică ce ne permite să facem saltul la un nou nivel de ambiție și viziune, deși contextul economic actual nu este lipsit de riscuri și vulnerabilități. Dezechilibrele persistente au fost amplificate de trecerea prin crize succesive, ample și suprapuse, iar incertitudinile asociate factorilor externi sunt în creștere.

Astăzi, răspunsul la provocările cu care se confruntă România, din perspectiva stabilității și a rezilienței economice, trebuie dat de un mix echilibrat de politici macroeconomice și de implementarea reformelor structurale asumate, în linie cu cerințele de sustenabilitate.

Am încredere că, la nivelul Băncii Naționale a României, prin consecvență și profesionalism, vom găsi soluțiile optime în planul politicii monetare, acolo unde cuvântul de ordine este prudența și predictibilitatea. Totodată, în planul politicilor fiscal-bugetare cuvântul de ordine trebuie să fie chiar sustenabilitatea.

Mi-am asumat, cu toată puterea și priceperea, responsabilitatea de a face parte din conducerea executivă a Băncii Naționale a României, a cărei misiune este una esențială. O monedă sănătoasă este baza unei economii sănătoase, iar stabilitatea financiară și stabilitatea prețurilor sunt condiții indispensabile în afirmarea calculată a activităților economice, în general.

Am convingerea că, prin dedicarea și responsabilitatea cu care mi-am exercitat și până în prezent atribuțiile profesionale și instituționale, prin expertiza și experiența dobândite, voi aduce o valoare adăugată reală la nivelul conducerii Băncii Naționale a României, alături de colegii din Consiliul de Administrație și de specialiștii de vârf din cadrul BNR.

Mulțumesc Comisiilor parlamentare de specialitate și Parlamentului pentru votul de încredere. De asemenea, doresc să mulțumesc colegilor din Partidul Național Liberal pentru încrederea acordată, prin votul unanim primit spre susținerea candidaturii mele, conform uzanțelor procedurale”, a transmis Marinescu pe website-ul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel