Cum a vrut o femeie să-l asasineze pe Zelenski. Planul acesteia a fost dejucat de SBU

Sursă: Agerpres
Sursă: Agerpres

O femeie a fost reținută în legătură cu un complot de asasinare a președintelui Volodimir Zelenski, a declarat serviciul de securitate din Ucraina.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) spune că a reținut o informatoare rusă „care pregătea un atac aerian rusesc în regiunea Mykolaiv în timpul vizitei președintelui Ucrainei”, conform CNN.

Aceasta, „în ajunul călătoriei recente a președintelui Ucrainei în regiunea Nikolaev, aduna informații despre vizita planificată” a președintelui, a spus SBU.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost în regiune la sfârșitul lunii iulie.

SBU a declarat că presupusa conspiratoare „a încercat să stabilească ora și lista locațiilor traseului aproximativ al șefului statului pe teritoriul regiunii”.

Cu toate acestea, agenții SBU obținuseră informații despre „activitățile subversive ale suspectului” și adoptaseră măsuri suplimentare de securitate.

În monitorizarea comunicărilor femeii, SBU stabilise că aceasta are și sarcina de a identifica amplasarea sistemelor de război electronic și a depozitelor cu muniție ale forțelor armate.

Potrivit anchetei, suspecta era locuitor al orașului Oceacov, sudul Ucrainei, și o fostă vânzătoare într-un magazin militar din regiune.

Ea ar fi călătorit pe teritoriul districtului și a filmat locațiile obiectelor ucrainene.

CITEȘTE ȘI       -      Zelenski vede „rezultate semnificative” de la sistemele occidentale de apărare aeriană / Se urmărește o „contraofensivă decisivă“

Ucraina susține că 250.000 de ruși au murit pe front

Oficialii militari ucraineni au oferit actualizări zilnice cu privire la numărul de soldați ruși care au fost „eliminați”. Astfel, Kievul susține că totalul tocmai a depășit un sfert de milion de oameni, conform Sky News.

Citând surse ale Statului Major, site-ul ucrainean Ukrinform a declarat că 540 de militari ruși au fost uciși ieri, ridicând numărul total la 250.240.

Dacă această cifră este corectă, rezultă că 472 de soldați ruși au fost uciși în fiecare zi de război.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel