Asociația Americană a Inimii (AHA) avertizează că consumul de cannabis nu este inofensiv, mai ales pentru creierul tânăr și în curs de dezvoltare.
Asociația Americană a Inimii (AHA) avertizează că consumul de cannabis nu este inofensiv, mai ales pentru creierul tânăr și în curs de dezvoltare, conform healthline.com.
În ultimii ani, AHA a lansat declarații despre punctele sale de vedere cu privire la canabis și riscul de accident vascular cerebral și atacuri de cord. Cercetarea a implicat persoane care au fumat cannabis.
Declarația AHA spune că „expunerea prelungită” la substanța chimică psihoactivă din canabis, tetrahidrocannabinol sau THC poate avea un impact asupra dezvoltării creierului la vârste fragede.
THC-ul poate schimba părți ale unui creierului tânăr, cum ar fi cortexul prefrontal și hipocampul, care influențează abilitățile cognitive ale unei persoane, reglarea emoțiilor și comportamentul social.
Dr. Fernando D. Testai, profesor de neurologie și reabilitare la Universitatea Illinois din Chicago și președinte al grupului de voluntari care a scris declarația științifică a AHA, a declarat într-un comunicat de presă că există încă multe incertitudini în comunitatea medicală despre efectele canabisului asupra sănătății și că intenția declarației este de a ajuta medicii să discute cu pacienții lor.
Consumul intens de canabis poate avea efecte persistente asupra creierului cu vârstă mai mică de 25 de ani. În ceea ce privește creierul persoanelor mai în vârstă de 25 de ani, nu există încă suficiente studii.
Capacitatea THC-ului de a avea un impact asupra minții în curs de dezvoltare a unei persoane tinere a determinat unele state care au legalizat canabisul persoanelor de până la 18 ani să creeze campanii de conștientizare. Campaniile sunt concepute pentru a încuraja copiii mici să aștepte până când sunt mai mari pentru a consuma canabis.
CDC are avertismente similare cu privire la efectele THC-ului asupra creierului în curs de dezvoltare, inclusiv asupra modului în care poate afecta atenția, memoria și învățarea.
Efectele THC-ului depind de concentrația consumată, cât de regulat este utilizat, la ce vârstă și dacă sunt folosite împreună cu alte substanțe precum alcoolul sau tutunul.
CDC și alte agenții guvernamentale nu au elaborat o listă de dozare sigură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu