Cum afectează grăsimile creierul

obezitate
obezitate

Disfuncţionalităţile ce apar în funcţionarea unor neuroni situaţi la nivelul hipotalamusului constituie una din cauzele obezităţii, susţin cercetătorii de la Institutul de cercetări biomedicale August Pi i Sunyer din Barcelona, potrivit Agerpres.

Un studiu prezentat joi la Barcelona arată mecanismele prin care controlul apetitului şi al greutăţii corporale este reglat de sistemul nervos central, în special prin interacţiunile aşa-numitor neuroni POMC, care se regăsesc la nivelul hipotalamusului.

În condiţii normale, neuronii POMC sunt activaţi de un hormon denumit leptină care se eliberează în corp atunci când există o acumulare excesivă de grăsime şi care, prin intrarea în contact cu neuronii, face ca aceştia să producă moleculele necesare pentru reglarea foamei şi greutăţii corporale. Potrivit studiului, dietele bogate în grăsimi provoacă o rezistenţă a acestor neuroni la leptină, pierzându-şi capacitatea de a-şi exercita funcţia regulatorie în privinţa foamei şi greutăţii. Astfel, unele persoane obeze par imune la leptină, deşi hormonul se regăseşte în cantitate mare în sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel