Cum ajută cofeina la slăbit. Carmen Brumă a explicat care sunt sunt principalele efecte ale acesteia

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @maksymiv_yura
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @maksymiv_yura

Carmen Brumă a explicat pe pagina de Instagram cum ajută cofeina la slăbit. 

Cofeina este adesea asociată cu procesul de slăbire, iar unele studii sugerează că poate oferi anumite beneficii în acest sens. Cu toate acestea, este important să înțelegem că efectele pot varia de la o persoană la alta, iar consumul de cofeină nu reprezintă o soluție magică pentru pierderea în greutate, fiind foarte importante alimentația și sportul. 

Carmen Brumă a explicat cum ajută cofeina la slăbit. 

„Trei lucruri pentru care cofeina te ajută la slăbit:

  1. Îmbunătățește metabolismul lipidelor.
  2. Scade rata golirii gastrice prin creșterea secreției unei peptide care se numește GLP1 și care crește sațietatea și scade senzația de foame.
  3. Scade percepția oboselii și a durerii, ceea ce te ajută să faci mai mult sport.", a spus Carmen Brumă pe pagina de Instagram. 

Mai mult decât atât, cofeina are și efecte diuretice, ceea ce înseamnă că poate duce la eliminarea excesului de apă din organism. 

Referitor la mitul potrivit căruia consumul de cafea poate determina creșterea tensiunii arteriale, cardiologii sunt de părere că o cantitate potrivită de cafea nu conduce la creșterea tensiunii arteriale.  

„Cafeaua nu crește tensiunea arterială. Cafeaua e mai degrabă cu efect diuretic. Pacienții chiar folosesc cafeaua pentru un stimulent la nivel intestinal. Deci nu ne așteptăm ca o ceașcă, o cană de cafea, să ne crească tensiunea arterială de la 10 la 14 sau de 14 la 18. Din contră, ea are tendința să deshidrateze pentru că pacientul va merge la toaletă. De aceea, ați văzut că în unele restaurante, lângă ceașca de cafea, se pune și un pahar de apă, tocmai ca să stimulăm acest lucru.

Dacă omul, subiectul din fața noastră, va consuma 8 cafele într-o zi, în momentul acela, lucrurile se schimbă puțin. E totuși cofeină, stimulează puțin sistemul nervos, s-ar putea să fie puțin mai agitat și e posibil, poate, prin acest mecanism să crească tensiunea arterială, dar la cantități mari.

Inclusiv post infarct, pacientul poate să-și continue băutul de ceașcă de cafea dimineața dacă acest lucru îi face plăcere. Noi nu îl interzicem.", a spus Dr. Diana Mihalcea. 

Cu toate acestea, este important să abordăm consumul de cofeină cu măsură și să fim conștienți de potențialele efecte secundare. Consumul excesiv de cofeină poate duce la probleme precum insomnie, anxietate, palpitații sau probleme digestive.

Cofeina poate avea anumite beneficii în procesul de slăbire, dar nu este o soluție unică sau permanentă. Adoptarea unui stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată și exerciții fizice regulate, rămâne cheia pierderii în greutate durabile. Înainte de a începe orice regim alimentar sau program de exerciții, este întotdeauna recomandat să consulți un profesionist în domeniul sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel