EXCLUSIV  Cum alegem instalatorii de panouri fotovoltaice. Alexandru Murărescu, e-Home Enel X: Să nu solicite sume în avans

foto: Freepik
foto: Freepik

Românii care vor devină prosumatori şi s-au înscris în programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 trebuie să aibă aceste informaţii despre instalatorii certificaţi şi validaţi de AFM!

Programul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) „Casa Verde Fotovoltaice” oferă finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară acoperirii nevoii de consum și livrării surplusului în rețeaua națională. Pe scurt: prin programul guvernamental poți obține sprijin financiar pentru a deveni prosumator.

Alexandru Murărescu, referent Marketing e-Home Enel X Romania, a explicat la DCNews și DCBusiness procedura prin care ne putem alege instalatorii de panouri fotovoltaice.

"Fiind vorba de o investiţie considerabilă în fiecare gospodărie, recomandăm ca alegerea partenerului să fie făcută cu grijă. Noi, la Enel, având experienţa sesiunilor anterioare, recomandăm ca solicitanţii să fie atenţi la următoarele aspecte. În primul, proiectul început trebuie dus până la final, instalatorul ales să se ocupe de toată documentaţia, de la emiterea certificatului energetic de racordare până la obţinerea statutului de prosumator. Noi, la Enel, ne ocupă de aceste aspecte birocratice pentru toate zonele de distribuţie.

Un instalator nu ar trebui să solicite sume în avans, acest lucru este specificat chiar şi în Ghidul de finanţare. Se doreşte instalarea unui sistem fotovoltaic cu un randament cât mai bun, care să ducă la o recuperare rapidă a investiţiei" a precizat Murărescu.

Listele cu cererile admise ale instalatorilor pot fi consultate AICI

Mai multe informaţii, în emisiunea completă:

                     

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel