Cum alegi corpurile de iluminat pentru casa ta

Corpurile de iluminat din casă trebuie neapărat schimbate fiindcă sunt vechi și nu mai funcționează cum trebuie? Nu știi cum să le alegi? Nu ești singurul. Mulți oameni au această problemă atunci când trebuie să aleagă iluminatului potrivit pentru casa lor.

Publicitate

Dacă investiția ți se pare prea mare în momentul de față și ai vrea să o mai amâni până faci rost de toți banii necesari, trebuie să știi că există și alte soluții. Poți solicita, de exemplu, credite rapide. Creditul rapid îți permite să schimbi corpurile de iluminat din casă atunci când e nevoie.

Și totuși, cum alegi corpurile de iluminat? Pentru că fiecare cameră este diferită, trebuie să alegi corpurile de iluminat potrivite pentru ele. În unele camere e posibil să ai nevoie de o lustră care să umple toată încăperea cu lumină, în altele trebuie luminate doar anumite zone.

În cele ce urmează, îți vom spune cum să alegi corpurile de iluminat pentru fiecare cameră din casă. 

Cum să alegi un corp de iluminat pentru camera de zi

Livingul este un spațiu comun, lustrele pe care te hotărăști să le montezi în această cameră vor fi vizibile pentru oricine va intra în casă. Având în vedere acest lucru, trebuie alese cu grijă așa încât să nu acapareze toată atenția.

Alege lămpi de podea pentru iluminatul ambiental principal și completează-le cu lămpi de masă. Dacă ai piese de artă sau fotografii atârnate pe perete, nu ezita să folosești iluminatul de accent, cum ar fi aplice de perete sau proiectoare, pentru a le evidenția. Cel mai important, camera de zi este un spațiu pentru discuții, asigură-te că este bine iluminată astfel încât cei prezenți să nu fie lăsați în umbră.

O lampă glob suspendată este o opțiune excelentă de amplasat în punctul central al încăperii. Este înlocuitorul perfect al luminii naturale. Este elegantă și perfectă pentru a da o notă de rafinament camerei.

Cum să alegi corpurile de iluminat pentru dormitor

Dacă nu ai o lampă de tavan în cameră, utilizează o lampă de podea sau două, pentru o lumină generală în cameră. Lămpile de noptieră ar trebui să fie mai mici decât cele folosite în camera de zi. De asemenea, asigură-te că aceste lămpi de masă nu ocupă tot spațiul de pe noptieră.

Folosește lămpi acolo unde crezi că spațiul are nevoie de iluminat suplimentar. Dacă îți place să citești înainte de culcare, așază o lampă mică lângă pat. Reține că zonele de relaxare au nevoie de lumină caldă, așa că alege becuri adecvate.

Cum alegi corpurile de iluminat pentru zona în care iei masa

Candelabrele și lămpile cu pandantiv sunt elemente de bază pentru zona de luat masa întrucât îți permit să luminezi mai bine această zonă. Încearcă să asortezi culorile corpurilor de iluminat cu cele ale camerei. Și asigură-te că lumina nu îi deranjează pe cei care stau la masă.

De exemplu, pentru zona de luat masa, situată într-un colț, cel mai potrivit corp de iluminat este o lampă de podea. Dacă este un spațiu de dimensiuni mici, alege un model stilizat.

O altă idee bună pentru zona de luat masa sunt becurile decorative. Ele contribuie la crearea unei atmosfere intime. Deși tehnologia becurilor cu incandescență este învechită, nu același lucru este valabil și pentru estetica lor retro, industrială sau vintage. Poți opta pentru un bec cu cablu sau pentru o lampă cu becul la vedere.

Lumina de care beneficiază masa din această zonă trebuie să fie directă pentru a o ilumina corect fără a crea umbră. Dar, în același timp, trebuie să controlezi și intensitatea, pentru a nu-i orbi pe cei care stau la masă.

Cum să alegi corpurile de iluminat pentru biroul tău de acasă

Când lucrezi, trebuie să te concentrezi la ceea ce faci, iar pentru asta ai nevoie ca zona să fie bine iluminată. Păstrează-ți biroul și spațiul ordonat alegând o lampă de podea potrivită pentru crearea de lumină ambientală. De asemenea, pentru a te concentra pe ceea ce faci, alege o lampă de birou flexibilă care creează un con de lumină concentrat pe o zonă restrânsă astfel încât vederea ta sa nu fie afectată.

Cum alegi corpurile de iluminat pentru camera copiilor

Lămpile pentru copii tind să fie mai mici și mai colorate decât cele pentru restul camerelor. Poți alege o lampă de podea, o lampă de masă sau chiar o veioză. Dacă celui mic îi este frică în întuneric, optează pentru așa numita lumină de orientare, care poate lumina toată noaptea sau care se poate aprinde doar la mișcare.

Acum că ai aflat ce corpuri de iluminat poți alege pentru principalele încăperi ale casei, solicită un împrumut nebancar și mergi la cumpărături. Împrumutul poate fi soluția potrivită atunci când ai nevoie de o sumă suplimentară de bani cu care să-ți realizezi planurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel